En 30-årig kvinna ligger nedsövd på Helsingborgs Lasarett. Foto: LASSE SVENSSONEn 30-årig kvinna ligger nedsövd på Helsingborgs Lasarett. Foto: LASSE SVENSSON
En 30-årig kvinna ligger nedsövd på Helsingborgs Lasarett. Foto: LASSE SVENSSON
Kvinnan lämnades av vid akutmottakningen. Foto: TOMAS LEPRINCEKvinnan lämnades av vid akutmottakningen. Foto: TOMAS LEPRINCE
Kvinnan lämnades av vid akutmottakningen. Foto: TOMAS LEPRINCE

Nedsövd kvinna – nu identifierad

Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern lämnades på natten mot lördagen av på akuten vid Helsingborgs lasarett.

Kvinnan var medvetslös när hon anlände och ligger nu nedsövd på sjukhuset.

– Vi vet inte vad som har hänt henne och vi visste inte vem hon var, säger polisens inre befäl i norra Skåne Kenneth Andersson till Helsingborgs Dagblad.

Tre personer lämnade av en skadad kvinna på akuten vid Helsingborgs lasarett, natten till lördagen. Kvinnan var medvetslös när hon kom in till sjukhuset och är nu nedsövd. Detta skriver Helsingborgs Dagblad

Under mer än ett dygn var kvinnan oidentifierad och polisen sökte efter hennes identitet. Internt gick polisen ut med bilder på den skadade kvinnan, i hopp om att någon skulle känna igen vem hon var.

På söndagen kunde de till slut fastställa vem hon var – en kvinna från Lund. Hon identifierades i samband med att anhöriga hörde av sig till polisen, efter att de hade läst om händelsen i medierna.

Vad som har hänt med kvinnan är däremot fortfarande okänt.

– Vi vet inte vad som har hänt henne och vi visste inte vem hon var, säger Kenneth Andersson till Helsingborgs Dagblad.

Söker tre personer

Polisen söker de tre personerna som lämnade kvinnan. Inte för att de är misstänkta för brott, utan för att polisen vill få en bild av vad som kan tänkas ha hänt.

Kvinnans skadeläge beskrivs som "allvarligt men stabilt".

Det har upprättats en anmälan om misstänkt misshandel. Än så länge är ingen misstänkt för händelsen.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag