Christian blev 22 år gammal. Nu vill hans föräldrar berätta om sonen och uppmana andra spelberoende att söka hjälp i tid.
Christian blev 22 år gammal. Nu vill hans föräldrar berätta om sonen och uppmana andra spelberoende att söka hjälp i tid.

Nätpokern tog hans liv

Publicerad
Uppdaterad
Christian Sellergren, 22, spelade bort hundratusentals kronor på nätpoker. Till slut såg han ingen annan utväg än att ta sitt liv.
Nu vill Christians föräldrar berätta om sonen och uppmana andra spelberoende att söka hjälp i tid.
- Kan vår berättelse hjälpa en enda människa så var Christians död inte förgäves, säger hans mamma Pernilla Sellergren.
Omgivningen trodde att Christian Sellergren arbetade. I stället spelade han poker på nätet - konstant. Han lånade hundratusentals kronor som han spelade bort. I somras slutade han betala sina räkningar. Varken flickvännen, familjen eller vännerna visste hur dåligt Christian mådde. I själva verket levde han med konstant ångest.

Såg ingen utväg

En fredag i november såg han ingen annan utväg ut ur spelmissbruket än att ta sitt eget liv. I sin dator hade han lämnat text där han skrivit om sin sin ångest. - Han skämdes så mycket att han inte vågade berätta, och ville inte att hans problem skulle drabba oss som stod honom nära. Om han bara hade berättat! Jag hade gjort allt för att hjälpa honom. Allt, säger Pernilla Sellergren till Expressen. - Det verkade som att han kände att nu spricker snart bubblan. Men vi märkte ingenting. Christians föräldrar vill få andra spelberoende att söka hjälp - i tid. - Det finns hjälp att få. Jag vill att de ska förstå att spelberoende inte är någonting att skämmas för. Det är inte värre än att vara sjuk på andra sätt, säger Pernilla.

Känna igen symptomen

Dessutom hoppas hon att anhöriga som läser om Christian ska lära sig att känna igen symptomen. - Våga fråga! Jag vet inte om vi borde ha märkt någonting eller om Christian bara var ovanligt skicklig på att dölja allt. Men man måste prata med varandra, och fråga hur någon verkligen mår. Christian begravdes för ett par månader sedan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag