Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nästa toppmodell kan vara skånska Lusi, 18

Lusi från Ljungbyhed kan bli Miss World. "Jag hoppas att jag kan vara en förebild för andra unga tjejer, det gäller att aldrig ge upp och att kämpa för sina drömmar", säger hon. Foto: Photographer: Kostadin Momchilo

Lusi Dimitrova, 18, från skånska Ljungbyhed kan bli den nästa supermodellen från Sverige.

I hård konkurrens har hon gått vidare till semifinalen i Miss World.

– Klart jag vill vinna, jag vill vara en förebild för andra unga tjejer, säger hon.

De andra sydsvenska kandidaterna

Lusi Dimitrova är miss 31, här är de andra sydsvenska tjejerna som kan bli Miss World 2013

• Miss 13, Viktoria, 24 från Halmstad

• Miss 15, Johanna, 20, från Malmö

• Miss 32, Claudia, 22, från Lund

Här kan du se alla kandidater: http://www.casting.nu/profiles-gallery.php?c=3

För drygt en månad sedan upptäckte Lusi Dimitrova att man kunde anmäla sig till Miss World-tävlingen via nätet. Hon skickade in sin ansökan och sen hände allt snabbt - arrangören blev intresserad, hon fick gå på modelluttagning i Malmö och nu har hon nått semifinal.

– Sen är det 17 tjejer som möts i den svenska finalen. Jag hoppas verkligen att jag är en av dem!

"Jag är ganska smart"

Den svenska finalen avgörs senare på en kryssning mellan Sverige och Finland. Vill det sig väl kammar Lusi hem titeln och får flyga till Jakarta i Indonesien och tävla mot kvinnor från hela världen. Lusi Dimitrova är noga med att påpeka att Miss World handlar om betydligt mer än bara utseende.

– Det är inte på det viset längre. I den här tävlingen gäller det så mycket mer, som att vara en snäll och fin person som kan hjälpa andra.

Lusi pluggar ekonomi på gymnasiet och älskar matematik.

– Jag tror det är därför de gillar mig, jag är ganska smart och ambitiös och vill verkligen något med livet, jag vill verkligen fortsätta utveckla mig och göra något bra i livet!

Inför semifinalen plåtades Lusi och de andra deltagande i bland annat cocktailklänning och bikini. Kanske hade Lusi en fördel mot dem hon slog ut eftersom hon tidigare har provat på modellandet.

"Ge inte upp"

– Sommaren 2007 gick jag i en sorts modellskola, där fick vi lära oss saker som hur man går riktigt och hur man ska stå för att bilderna ska bli bra. Tyvärr har jag inte jobbat så mycket som modell sen dess men jag hoppas att det kan bli annorlunda nu med Miss World.

– Ljungbyhed är ett väldigt litet ställe men jag vill förmedla till andra tjejer som också drömmer om något att verkligen satsa, ge inte upp, det lönar sig alltid att kämpa!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!