Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Narkotikaklassad medicin stulen på äldreboende

Professorn om medicinen som räddar coronasjukas liv: ”Genombrott”
Narkotikaklassade tabletter har försvunnit på ett äldreboende i Svedala. Arkivbild.Foto: MARTINA HOLMBERG / TT / FOTOGRAFERNA HOLMBERG TT NYHETSBYRÅN

Narkotikaklassad medicin har spårlöst försvunnit från en boende på ett äldreboende i Svedala.

Nu har kommunen gjort en polisanmälan och beställt nya digitala medicinskåp som man hoppas ska förhindra liknande händelser, rapporterar Sydsvenskan.

– Det är en åtgärd som minskar risken för att obehöriga tar sig in i medicinskåpen, säger en av Svedala kommuns enhetschefer inom äldreomsorgen, till tidningen.

Det var under en kontrollräkning som personalen på äldreboendet upptäckte att det saknades narkotikaklassade tabletter hos en av de boende.

Händelsen har nu polisanmälts och ett personalärende har inletts. 

– Då gör vi alltid en polisanmälan, det är en rutin vi följer, säger Indira Malkoc, en av Svedala kommuns enhetschefer inom äldreomsorgen, till tidningen.

Det finns ännu ingen misstänkt.

Nya digitala medicinskåp

De försvunna tabletterna ska ha legat i ett äldre medicinskåp. För att förhindra att liknande händelser kommer kommunen att beställa nya digitala medicinskåp som öppnas med hjälp av en mobilapplikation.

– Det är en åtgärd som minskar risken för att obehöriga tar sig in i medicinskåpen, då är det bara den personal som är i tjänst som har tillgång, säger Indira Malkoc till Sydsvenskan.