HAMNADE I DIKET. En 70-årig man och hans bil hamnade i diket efter att han blivit påkörd bakifrån av den 54-årige ­näringslivsprofilen (lilla bilden). Den 70-årige mannen fick allvarliga skador och hans tillstånd är kritiskt.. Foto: PATRICK PERSSON
HAMNADE I DIKET. En 70-årig man och hans bil hamnade i diket efter att han blivit påkörd bakifrån av den 54-årige ­näringslivsprofilen (lilla bilden). Den 70-årige mannen fick allvarliga skador och hans tillstånd är kritiskt.. Foto: PATRICK PERSSON

Näringslivsprofil i allvarlig krasch

Publicerad

MALMÖ. En välkänd 54-årig skånsk näringslivsprofil är misstänkt för grovt rattfylleri. Han körde rakt in i en 70-årig bilist bakifrån.

Mannen som blev påkörd vårdas för allvarliga skador.

Tillståndet beskrivs som kritiskt.

Trafikolyckan inträffade i början av januari på Trelleborgs­vägen utanför Malmö. Vid 15-tiden var den välkände skånske näringslivsprofilen på väg in till Malmö när han körde rakt in i en framförvarande bilist.

Krocken var våldsam. Fronten på 54-åringens bil blev mer eller mindre helt förstörd.

Känt företag

Den 54-årige näringslivsprofilen har varit mycket uppmärksammad genom sitt arbete på ett rikskänt företag med säte i Malmö.

Bilen som han körde på slungades med våldsam kraft av vägen och hamnade i ett dike.

Den 70-årige mannen hade vad som först uppfattades som lindriga skador men det framkom senare att han fått mycket allvarliga skador. Hans tillstånd beskrivs som kritiskt av polisen.

Den 54-årige mannen fördes också till sjukhus men han klarade sig undan allvarliga skador.

Den våldsamma kollisionen ledde till att polisen under en tid stängde all trafik på den norrgående vägbanan in mot Malmö.

Fick blåsa

Polis som kom till platsen efter olyckan tog ett utandningsprov på honom och konstaterade att han var misstänkt för grovt rattfylleri. Kvällsposten har sökt näringslivsprofilen vid upprepade tillfällen med inte lyckats nå honom.

Hans advokat, Mikael Moritz, är i dagsläget förtegen om misstankarna. Han utsågs nyligen av tingsrätten, på förslag av näringslivsprofilen, som offentlig försvarare till honom.

Vad har din klient för inställning till misstankarna mot honom?

- Han har för närvarande ingen inställning, säger Mikael Moritz.

En förklaring till det undvikande svaret är att polisen också tog blodprov på näringslivsprofilen direkt efter olyckan.

Blodprov tas bland annat för att utesluta så kallad eftersupning.

Längre förhör att vänta

Resultat av blodprovet är inte färdig men beräknas vara klart inom de närmaste dagarna.

När blodprovet är klart kommer polisen att kalla närings­livsprofilen till ett längre förhör.

Kvällsposten har sökt 54-åringen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag