Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Närhet och kärlek – det längtar kändisarna efter

Kändisarnas härliga julbilder
Foto: JENS CHRISTIAN / KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN

Gå ner i vikt, sluta röka, börja träna – vid årsskiftet är det vanligt med nyårslöften. Men inte i år.

Årsskiftet blir ett blad som vänds – 2021, ett år för längtan och förhoppningar.

Här är sydsvenska profilers tankar om nya året runt hörnet.

Klokan 23.59 i kväll, den 31 december 2020, kommer blickarna riktas framåt.

Efter ett år av ensamhet och social distansering upplever sydsvenska profiler hopp om en friskare framtid med ett vaccin mot coronaviruset. 

Nu ser de framför sig en möjlig återgång till det gamla vanliga.

– Man måste se det som är gott även i det hemska som hänt, säger Björn Ranelid.

Björn Ranelid: ”Det mest dramatiska jag upplevt”

Björn Ranelid, 71
Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES

Folkkäre författaren Björn Ranelid har tillbringat en större del av året hemma med sin fru Margareta. När 2020 närmar sitt slut är han tacksam för att alla i familjen har hållit sig friska, berättar han.

– Det är det bästa och viktigaste som hänt mig under året, jag är tacksam för varje dag Margareta, jag, mina barn och barnbarn står upp på benen, säger Björn Ranelid.

Under året gav Björn Ranelid ut boken ”Bill Nilssons sista vita skjorta” och är tacksam för hur boken blev mottagen, berättar han.

Det han ser framemot mest med 2021 är att få krama sina barn och barnbarn igen.

– Jag saknar varenda dag jag inte får träffa dem, säger han.

Ann-Louise Hanson: ”2021 ska bli bättre”

Ann-Louise Hanson, 76.
Foto: JENS CHRISTIAN

Under hösten 2020 uppträdde Kristiandstadsfödda Ann-Louise Hanson på Malmöopera i musikalen ”Funny girl”, en höjdpunkt under året för henne. 

– Upplevelsen att vara med i den fantastiska föreställningen i Malmö och att få lära känna nya vänner, det har varit underbart, säger Ann-Louise Hanson.

Ann-Louise Hanson bor på en ö i Stockholms skärgård. Under juldagarna var hennes dotter från USA på besök och julmyset fick ske utomhus och på avstånd.

– Jag hoppas att nästa gång de kommer så får vi kramas. Jag längtar efter att kunna umgås, med både nära och kära, och vänner, det saknar jag, säger Ann-Louise.

Nu tänker Ann-Louise ta vaccinet så fort det är tillgängligt.

– Nu måste vi se framåt, jag tror 2021 ska bli bättre. Både jag och min man ska ta vaccinet. Jag var först tveksam till det, men sen berättar alla experter och professorer ”jag ska ta det, jag ska ta det”. Då tänker jag, ”ja men då tar jag det”. Jag har inget att förlora på det, säger hon.

Sven Melander: ”Att resa har jag saknat mest”

Sven Melander, 73.
Foto: JENS CHRISTIAN / KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN

2020 har för Sven Melander, precis som för alla andra, varit ett speciellt år. Årets höjdpunkt för honom var gångerna han åkte till sitt sommarställe i Stockholms skärgård.

– Vid ett par tillfällen åkte jag upp dit och bara njöt, det har varit de mysigaste stunderna kan jag säga, säger Sven Melander.

Sedan beskedet om ett vaccin känner Sven Melander en del hopp, berättar han.

– Många ropar hej innan de är över bäcken, jag tror man ska räkna med minst ett halvår till innan det blir bättre, säger han och fortsätter:

– Sämre än vad det har varit det här året kan inte bli, det måste bli bättre nu.

Han berättar att han tänker ta vaccinet och hoppas snart kunna resa igen.

– Det är det jag har saknat allra mest, att inte kunna se andra miljöer. Jag skulle gärna åka till USA. Innan Donald Trump var jag där väldigt ofta, inte så mycket efter, det skulle vara trevligt att åka tillbaka dit och titta på baseboll.

Moa Lundqvist: ”Dricka öl med vänner”

Moa Lundqvist, 29.
Foto: Olle Enqvist
Moa Lundqvist var med i årets ”På spåret”.
Foto: Olle Enqvist

29-åringen Moa Lundqvist från Malmö gjorde under hösten debut i populära programmet ”På spåret” på SVT. 

Det bästa som hände henne under 2020 var dock inte det, utan premiären för andra säsongen av hennes serie ”Sagan om Dilan och Moa” på SVT.

– Det var väldigt kul att visa den. Det var lite tråkigt att vi inte kunde ha premiär fysiskt på grund av covid men vi hade ändå någon slags liten fest, säger hon.

Moa Lundqvist ser fram emot nya året och hoppas på att få träffa folk.

– Jag är peppad på nya året, jag hoppas väldigt mycket på att vi ska kunna börja göra scenverksamheter igen, ha föreställningar framför publik, det saknar jag. Jag hoppas och tror på det, så får vi se hur lång tid det tar, säger hon och fortsätter:

– Sen saknar jag att dricka öl med mina vänner ute, säger hon.

TV: Region Skånes uppmaning inför nyår

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!