Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nära 1100 nya coronafall i Skåne – fortsatt många på sjukhus

Professorn om corona: Det är oroväckande
Pia Lundbom, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Coronavågen fortsätter i Skåne. 

På torsdagen rapporteras nära 1100 nya fall – den fjärde högsta siffran sedan pandemins början.

Det totala antalet covidsjuka som vårdas på sjukhus har dock minskat från 236 till 226 under det senaste dygnet. 

– Skåne ligger alldeles för högt i förhållande till andra regioner som Stockholm och Västra Götaland när det gäller antalet patienter som vårdas på sjukhus, säger Pia Lundbom, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne, i ett pressmeddelande. 

Region Skåne rapporterar på torsdagen 1090 nya bekräftade fall. Det är den fjärde högsta siffran för nya fall som rapporterats sedan pandemins början. 

Ännu går det inte att skönja någon avmattning trots restriktioner. 

– Vi måste fokusera på att få ner smittan – inte fundera på vems fel! Det enda som gäller är att fortsätta att hålla avstånd, hålla avstånd och hålla avstånd. Det är det som gör den stora skillnaden. Håller vi avstånd då är risken för smitta liten, säger Eva Melander, smittskyddsläkare, i ett pressmeddelande. 

Däremot har det totala antalet som vårdas på sjukhus gått ner från 236 till 226 under det senaste dygnet. 29 vårdas på intensiven, vilket är två mer än dagen innan och en tangering av den högsta siffran för intensiven hittills. 

Trycket är ändå fortsatt stort på vården. 

– Skåne ligger alldeles för högt i förhållande till andra regioner som Stockholm och Västra Götaland när det gäller antalet patienter som vårdas på sjukhus, säger Pia Lundbom, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne. 

Antalet nya dödsfall rapporteras nu endast på måndagar och onsdagar.

Se mer: Giesecke: Viruset har lurat oss många gånger

Giesecke: Viruset har lurat oss många gånger

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!