Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nanne: "Jag älskar att få komma till Malmö"

Nanne Grönvall är med när Hitchcocks "Rebecca" blir musikal.
Foto: Izabelle Nordfjell

Schlagerartisterna fortsätter att invadera Malmö opera.

Efter Charlotte Perrellis succé med "Evita" har turen kommit till Nanne Grönvall som är med när Hitchcocks "Rebecca" blir musikal.

- Jag älskar att få komma tillbaka till Malmö, säger stjärnan som faktiskt slog igenom som soloartist just på Malmö opera för 15 år sedan med melodifestivalbidraget "Avundsjuk"

Nanne Grönvall, 50, berättar i telefon om det som hon kallar en drömroll i musikalversionen av du Mauriers roman som blev film:

- Jag såg Hitchkockfilmen för många år sedan och sa redan då till Peter att jag ville göra just rollen som mrs Danvers. Så jag blev oerhört överraskad när operan hörde av sig och frågade om jag var intresserad av just den rollen, säger Nanne och skrattar bullrande samtidigt som hon försöker få ordningen på hunden som gärna vill göra sin stämma hörd.

Hade Malmö opera koll på dina drömmar?

- Man kan fråga sig det. Jag fick ett mail och fick läsa det två gånger innan jag fattade att de menade allvar, att det inte var någon som drev med mig.

Vet du varför de ville ha dig i rollen?

- Ingen aning, har inte vågat fråga. Men jag hoppas att det inte tror att det är jag som är elak. Danvers är nämligen ingen trevlig typ. Hon är tvärtemot de rollfigurer jag gjort i "Sweet charity", "Boing boing" och "Hur man lyckas i business utan att bli utbränd".

Nu får du chansen efter Perrelli att bevisa att en schlagerartist kan få ett operahus att svänga.

- Det här är väldigt kul. Att få den här möjligheten. Att få testa. Jag kommer att ge allt.

Vad säger du om Malmö då?

- Alla i teaterhuset är så trevliga och jag har varit i Malmö mycket. Det är bara positivt.

Det var ju i Malmö allting började.

- Exakt. Med "Avundsjuk" just på Malmö opera. Så det är lite nostalgi. Jag kunde aldrig drömma om att "Avundsjuk" skulle komma att betyda så mycket för mig som den gjort. Och att jag 15 år senare skulle vara med i en musikal på Malmö opera.


Fotnot: "Rebecca", som spelas för fulla hus i Tyskland, får Skandinavienpremiär 7 februari 2014 på Malmö opera. Dirigent blir Anders Eljas som är mest känd för "Kristina från Duvemåla". Biljetterna släpps 14 april klockan 9.00.
Tillägg:

Nanne om bröstcancern:

- Peppar, peppar, jag mår bra. Men det är fyra år kvar innan jag är friskförklarad. Jag är visserligen fri från medicinerna, men man ska ha varit utan mediciner i fem år innan man kan andas ut. Jag tar en dag i sänder och jag vet hur det är när mattan plötsligt rycks bort under en. Jag gläds åt varje dag.


Nanne om husdjuret:

- Ja vi har skaffat hund och det är som att få barn igen. Vi är fullständigt förälskade i den. Den är tio månader. Peter är allergisk men det är en polarhund (samojed) och han känner inget. Den heter Ripley efter hjältinnan i "Alien". Fast det är en hanhund.


Nanne om karriären:

- Jag jobbar mycket nu. Jag spelar in en ny skiva med kända låtskrivare i London och Los Angeles. Sen ska jag vara med på den så kallade hovturnén med Wille Crafoord, Dan Hylander och Gunhild Carling i sommar. Dessutom blir det en egen sommarturné. På valborgsmässoafton spelar jag in tv. Egen julshow med premiär Ronneby Brunn 22 november.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!