Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nakenbadare kan få ensamrätt till kommunens bryggor

Moderaternas Carina Wutzler.Foto: JOHAN NILSSON/TT

Kallbadhuset i Skanörs nakenbadande gäster ska få ensamrätt till kommunens bryggor vid anläggningen på vinterhalvåret. 

Det vill Moderaterna i Vellinge.

Men oppositionen protesterar, skriver Sydsvenskan.

I juli invigdes det äntligen. Kallbadhuset i Skanör. Men nu är en ny strid under uppsegling. Moderaterna vill skriva ett nyttjanderättsavtal med de privata aktörerna bakom kallbadhuset.

Avtalet skulle innebära att kallbadhusets gäster skulle få ensamrätt till bryggorna i anslutning till anläggningen från och med den 1 oktober till den 30 april. Det skulle också innebära att området skulle skärmas av med insynsskydd, eftersom tanken är att det skulle vara nakenbad som gäller vid bryggorna.

– Entreprenörerna vill stänga av bryggorna en del av året för dem som nakenbadar. Under högsäsong ska det vara tillgängligt för allmänheten. Jag tycker vi har nått en lösning som fungerar för bägge parter, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, till Sydsvenskan.

Oppositionen protesterar

Problemen är flera, anser oppositionen. Kommunen har investerat närmare tre miljoner inför bygget. Det gäller bland annat sanering, anslutning av VA – och bryggorna.

SD:s Karl-Johan Persson säger att beslutet kan strida mot flera paragrafer i kommunlagen. Det handlar om riktade stöd till enskilda näringsidkare och det handlar om att behandla alla invånare lika.

– Det är orimligt att skattebetalarna tvingas betala och sedan inte ges tillgång till det som deras skattepengar använts till, säger Liberalernas gruppledare Henrik Thorsell.

– Det finns ingen vettig anledning till att privata vinstdrivande Kallbadhusets gäster ska få någon slags ensamrätt på bryggorna, säger Centerns gruppledare Magdalena Nour.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!