Delar av flygplatsen har spärrats av efter att ett okänt föremål anträffats. Foto: HENRIK JANSSON (Arkiv)
Delar av flygplatsen har spärrats av efter att ett okänt föremål anträffats. Foto: HENRIK JANSSON (Arkiv)

Hot mot bolag orsakade nervös väntan på Kastrup

Publicerad

Polisen i Köpenhamn spärrade under måndagen av delar av Kastrups flygplats.

Anledningen ska ha varit ett hot som riktats mot det turkiska flygbolaget Atlas Globals flygningar i Europa.

Bolaget trafikerar bland annat en linje mellan Istanbul och Köpenhamn.

 

Uppgifter förekom först att det skulle vara ett okänt föremål mellan finger C30 och C39 på flygplatsen som medfört avspärrningen.

Vid 15-tiden kom beskedet att avspärrningen hävts och att trafiken skulle återupptas igen.

Enligt Morten Bro på Kastrups informationsavdelning ska det ha riktats hot mot samtliga Atlas Globals flygningar i Europa.

Händelsen ska ha lett till förseningar i flygtrafiken, skriver danska tidningen Ekstrabladet.  

Lång väntan

Det turkiska bolaget har flygningar mellan Istanbul och Köpenhamn.

Polisen ska ha genomsökt aktuella områden på Kastrup, utan att ha funnit något avvikande.

Vid 15.30-tiden var Kvällsposten i kontakt med flera svenska resenärer som fortfarande väntade att få gå ombord på Atlas Globals flight till Istanbul.

– Det verkar som att avgången sätts fram hela tiden, säger Demir från Malmö. Informationen från både flygplatsen och flygbolaget är dessutom mycket bristfällig.

Genom ett fönster i terminalbyggnaden kunde han se hur markpersonal kretsade runt flygplanet. 

Fick flytta till annan gate

– Det har varit en nervös väntan och det känns som att hela flygplatsen lider av detta. Passkontrollen drogs till exempel bara in rakt framför näsan på oss. 

Det kom också besked till resenärerna om att först flytta till en annan gate och sedan därifrån till ytterligare en annan gate.

– Jag flyger mycket, men just nu känner man ett visst mått av obehag inför situationen, säger Demir. 

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag