Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mys skalle spetsades av stickan från hylla

My Lorentzon, 26, vaknade av att en hylla trillade ner från väggen och träffade henne i huvudet.

Men smällen som My trodde gett henne lite näsblod visade sig vara mycket värre – en sticka på hyllan hade trängt in nio centimeter i hennes skalle. Hon var spetsad vid hyllan.

– Jag kände att jag satt fast, säger hon.

My Lorentzon, 26, tröttnade på att hålla i mobilen när hon tittade på film på kvällen. För att lösa problemet monterade hon en egen, kreativ lösning – på en hylla ovanför sängens huvudände tejpade hon fast två strumpstickor med hjälp av eltejp. På dem kunde hon lägga telefonen och sedan bekvämt ligga ned och se på film utan att behöva bli trött i armarna.

– Så kunde jag ligga jätteskönt på ryggen och titta utan att få ont, säger hon.

Men i tisdags natt rasade plötsligt hyllan.

– Jag vaknade av att jag fick något i huvudet och förstod att hyllan ramlat ner. Det var en riktig värstingsmäll på näsan och jag trodde att jag fått näsblod, berättar hon.

– När jag såg efter och inte såg något blod tänkte jag vad bra, då kan jag flytta bort hyllan. Men då kände jag att jag satt fast.

Hennes första tanke var att hitta telefonen och slå larm. Under tiden höll hon sig lugn och bar med hyllan, som fortfarande satt fast i hennes ansikte.

– Jag var väldigt lugn vilket kan bero på chocken, men också på att jag läst ett år säkerhet och räddning på gymnasiet. Då lärde jag mig att inte ta ut ett föremål som stuckits in i kroppen och att inte bli stressad, säger My.

Hon säger att det vid den här tidpunkten inte gjorde så ont utan liknar smärtan vid att ta hål i örat.

Efter en stund hittade hon sin telefon och kunde ringa en bekant som hjälpte henne att kalla på ambulans.

Den ena stickan satt ytligt i huden och ambulanspersonalen kunde ta bort den direkt. Den andra stickan fick de pilla loss från hyllan innan My fick följa med i ambulansen, men själva stickan stack fortfarande ut från näsroten.

Väl framme på sjukhuset kunde läkarna konstatera att den satt nio centimeter in i huvudet, vid näsbenet. Den hade gått in bakom ögat och stannat vid käken.

– De kollade så att jag inte skadat ögat och efter det fick jag åka in för operation. Jag bad om att få sövas helt inför den. Var jag inte vaken när stickan trillade in så behöver jag inte vara vaken när den tas ut, säger My.

Hon hade änglavakt - synen verkar inte ha skadats alls i den otäcka olyckan.

– Jag ser lite dubbelt om jag tittar uppåt men det verkar inte som jag fått några bestående men. Jag behövde bara stanna över natten för observation, säger hon.

– Så här i efterhand känner jag att jag hade en väldig tur. Hade den åkt rakt in hade jag lika gärna kunnat bli ett kolli eller inte vaknat upp alls. Så på det sättet hade jag en väldig tur, att den gick snett.

Nu står hyllan på golvet bredvid sängen. Där kommer den att få stå kvar.

– Den ska inte upp någonstans. Och jag förelår att man inte gör som jag gjorde, säger My Lorentzon om sin egenhändigt konstruerade mobilhållare.

Kvällsposten har utan resultat sökt ansvariga på länssjukhuset i Kalmar för en kommentar.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!