Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Myntsamlingen stals när ägaren högg ved

Tjuven ska ha stulit en myntsamling. Bilden är från ett annat tillfälle.Foto: Shutterstock

Mannen i Rödeby var ute på tomten och högg ved. Samtidigt gick tjuven in i huset och passade på att stjäla mannens myntsamling. Han hade nämligen glömt att låsa ytterdörren.

– Det är ovanligt att den typen av inbrott förekommer, säger Blekingepolisens inre befäl, Jörgen Johnsson.

Myntsamlingen förvarades inne i huset i olika skåp och enligt anmälan ska tjuven ha fått med sig två stycken askar fulla med mynt. Samlingen bestod av äldre, ryska mynt och uppskattas, av mannen, vara värda närmare 12 000 kronor.

– Han står ute på tomten och hugger ved, och hör inte vad som händer inne i huset. Det finns inga skador på dörrar eller fönster utan tjuven verkar ha gått rakt in i huset, säger Jörgen Johnsson.

Stal även motorsåg

Enligt BLT ska mannen även ha fått med sig en nyinköpt motorsåg från garaget vid inbrottet. Polisen har ännu ingen misstänkt i fallet.

– Anmälan kom in nu, men enligt anmälaren ska brottet ha begåtts den 27 februari, jag vet inte varför han har väntat med att anmäla stölden, säger Jörgen Johnsson och tillägger.

– Det är ovanligt att inbrott sker i olåsta hus, sådana fall får vi inte in så ofta.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!