Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

My var hemma och vabbade – fick sparken via ett sms

My, 22, behövde åka hem från jobbet eftersom hennes treåriga son blivit sjuk.

När hon kom hem fick hon ett sms – med beskedet att hon inte fick jobba kvar.

– Det kändes inte okej, men jag ångrar inte att jag åkte hem till min son, det viktigaste för mig kommer alltid vara min pojke, säger hon om händelsen som Nyheter 24 tidigare skrivit om. 

Under onsdagen gick My till sitt servitörsjobb med en olustig känsla. Hennes treårige son, Julius, var nämligen sjuk och behövde tas om hand hemma. 

Den 22-åriga My lämnade Julius med pojkvännen och gick till restaurangen i Karlshamn där hon varit timanställd sedan en tid tillbaka.

– Han var på besök och tog Julius – eftersom han inte är van vid barn så jag sa att han skulle ringa mig i fall sjukdomen blev värre.

Vid 12-tiden ringde pojkvännen och My kände att hon behövde åka hem.

Fick sms: "Tack för den här tiden"

Kort tid efter att hon lämnat jobbet fick hon ett sms där det stod att hon inte skulle få jobba kvar:

"Du behöver inte mer tänka på jobbet hos mig tack för tiden du har jobbat"

– Det kändes skrattretande, säger My.

Sms:et från chefen, som förklarar att My inte behövde komma tillbaka.
Foto: Privat.

Enligt hennes chef berodde beslutet inte på att hon var hemma med sjukt barn – han menar att hon inte kommer få några fler pass av andra anledningar.

– Hon har hjälpt oss här och jobbat som timanställd, vi kunde inte gå vidare med henne och jag har gått till Arbetsförmedlingen för att hitta en ny servitör.

Facket: "Olyckligt att ge besked via sms"

Johan Svensson, på hotell- och restaurangfacket.

– Man vet ju inte vad som ligger till grund för att hon inte får jobba kvar här, men oavsett varför man säger upp någon på – är det olyckligt ge beskedet via sms, säger han. 

Enligt honom är liknande sätt att avsluta någons arbete inte är ovanliga inom restaurangbranschen.

– Om man har en visstidsanställning och man är anställd dag för dag så är det helt möjligt för en arbetsgivare att avbryta en anställning utan att göra en regelrätt uppsägning, säger han.

Han berättar att omkring 40 procent i branschen arbetar med visstidsanställningar. 

– Problemet är de otrygga anställningarna, det är en så pass hög andel av de anställda som jobbar så. Ofta är det unga människor som hänger löst, säger han. 

"Det viktigaste är min pojke"

Trots att uppsägningen skedde bara en kort stund senare ångrar inte My att hon åkte hem till sin son.

– Det kändes inte okej, men jag ångrar inte att jag åkte hem till min son, det viktigaste för mig kommer alltid vara min pojke, säger hon.

Till hösten börjar hon studera datorsäkerhet och om sex år kommer hon att vara civilingenjör.

– Jag ser det som att det kommer vara en helt annan sak. Inom restaurangbranschen behöver man sällan utbildning och då tas det inte på lika stort allvar, säger hon. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!