Muf-ordförande eldade upp skånska flaggan

Publicerad
Uppdaterad
Ordföranden för Muf Stockholm brände en skånsk flagga.
Det gjorde den skånska ordföranden André Assarsson rasande.
- Många av våra medlemmar har tagit illa vid sig, säger han till KVP.se.
Nu har Muf Stockholm skriftligen bett om ursäkt.
På Muf Stockholms styrelsemöte eldade distriktsordföranden Daniel Somos upp en skånsk flagga. Flaggbränningen filmades och lades ut på You Tube.
Distriktsordföranden för Muf Skåne, André Assarsson, blev upprörd när han fick se filmen i helgen.
- Jag ringde upp Daniel när jag sett den. Jag tror att de underskattat vad den skånska flaggan betyder här i Skåne, säger André Assarsson.

Gick för långt


Enligt André Assarsson finns en traditionell konkurrens mellan Stockholms och Skånes Mufdistrikt som är det största och det näst största. Men att bränna den skånska flaggan är att gå för långt:
- Många av våra medlemmar har tagit illa vid sig, säger André Assarsson.

Skriftlig ursäkt


Under tisdagen fick Muf Skåne en skriftlig ursäkt från Daniel Somos.
- Nu har de fått lära sig att det inte var så bra, säger André Assarsson.
Daniel Somos har inte gått att nå för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag