Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MP-politiker: ”Känner för att ladda ett gevär”

Malmöpolitikern och miljöpartisten Anders Törnblad. Foto: Malmö stad
Det aktuella blogginlägget. Foto: Skärmdump
Politikern publicerade en ursäkt på sin blogg och berättade samtidigt att han tar en paus från bloggandet Foto: Skärmdump

Malmöpolitikern och miljöpartisten Anders Törnblad, skrev på sin blogg att han "känner för att ladda ett gevär”, när han skriver om "välmående Limhamnsbor".

Nu menar han att det var en metafor och olycklig formulering.

– Det är nog det värsta jag gjort under mina 25 år som politiker. Jag känner mig väldigt ångerfull och ledsen över att människor blivit arga. Jag borde naturligtvis inte ha skrivit det alls, säger Anders Törnblad till Kvällsposten.

Ander Törnblad är vice ordförande i tekniska nämnden. ”När välmående Limhamnsbor gnäller över att deras landsvägsliknande utfart ska bli smalare för att gående ska få mer plats, så känner jag för att ladda ett gevär”, skrev miljöpartisten i bloggen Törnblads tankesmedja, enligt Skånskan som först skrev om politikerns utspel.

I bloggposten beskriver han hur han under en löptur sprang till Limhamn och brofästet. Då spanade han in några byggen och Annetorpsleden. Annetorpsvägen trafikeras av 12 000 fordon per dygn. Förra året beslutade tekniska nämnden att genomföra en ombyggnad av vägen. Körbanan ska smalnas av och man ska bygga en gångbana längs södra sidan av vägen. Det ska förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten för fotgängare och cyklister.

"Det är en metafor"

De boende längs Annetorpsleden samlade in 1150 namn för att protestera mot att Annetorpsleden byggs om.

– Även Limhamnsborna bör ta sin del av ansvaret för klimatfrågan. Det var därför jag skrev blogginlägget, säger Anders Törnblad till Skånskan.

Hans version är att han vill ladda ett gevär med argument för viktiga klimatåtgärder och att han inte vill ta till våld.

– Att jag vill ladda ett gevär är en bara metafor för de känslor jag fick under min löprunda. Den är en väldigt korkad formulering och jag borde givetvis inte ha skrivit det alls, säger Anders Törnblad.

Vill inte skada Miljöpartiet

Nu har Anders Törnblad ändrat texten till ”så känner jag för att ladda min mun med tunga argument”. Han påpekar att bloggen är hans personliga åsikter och inte partiets. Idag meddelade politikern att han tar en paus på obestämd tid från bloggandet.

– Folk som läste det måste ha trott att jag fått hjärnsläpp, vilket jag uppenbarligen fått, jag är ju gammal pacifist som absolut inte vill ta till våld. Beslutet att ta en paus är helt mitt eget även om partiet har varit i samtal med mig om formuleringen på bloggen. Jag vill inte skada miljöfrågan och partiet, säger Anders Törnblad och fortsätter:

– Det här är det värsta jag gjort som politiker och det är väldigt jobbigt för mig personligen att människor blivit upprörda, men det är egentligen oviktigt hur jag känner.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!