Mormor får böta för vapen barnbarn stal

Publicerad

Mannen stal en pistol hos sin mormor, som nu döms till dagsböter för vapenbrott.

Den 75-åriga kvinnan saknade licens för pistolen som barnbarnet bar med sig vid ett inbrott i en kiosk i Vimmerby.

Det är Barometern som skriver om den snåriga pistolhistorien, som uppdagades när stöldgods från inbrottet hittades i en fårhage. I närheten låg också pistolen, laddad med åtta kulor.

Polisen listade snabbt ut att mannen som misstänktes för kioskinbrottet också hade burit på pistolen, och mannen erkände att han stulit den hos sin mormor.

Men kvinnan hade inte märkt att pistolen försvunnit. I förhör berättade hon att den förvarades i en väska, med en licenslapp som det var länge sedan hon tittat på.

Kvinnans tillstånd gällde ett annat vapen som blivit obrukbart. Pistolen som hittades i fårhagen hade hon fått av en bekant, men hon hade aldrig sökt licens för den.

Kvinnan har erkänt och nu fått böter på totalt 3 500 kronor, skriver tidningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag