Justitie- och inrikesministern Morgan Johansson. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESJustitie- och inrikesministern Morgan Johansson. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Justitie- och inrikesministern Morgan Johansson. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Malmös polismästare Stefan Sintéus. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGMalmös polismästare Stefan Sintéus. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Malmös polismästare Stefan Sintéus. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
På söndagen uttryckte Johansson sin oro över Malmös våldsvåg. Foto: SkärmdumpPå söndagen uttryckte Johansson sin oro över Malmös våldsvåg. Foto: Skärmdump
På söndagen uttryckte Johansson sin oro över Malmös våldsvåg. Foto: Skärmdump
Polismästare Stefan Sintéus svarade på Johanssons tweet. Foto: SkärmdumpPolismästare Stefan Sintéus svarade på Johanssons tweet. Foto: Skärmdump
Polismästare Stefan Sintéus svarade på Johanssons tweet. Foto: Skärmdump

Morgan Johansson vill se ökade satsningar på polis

Publicerad

Under söndagen skrev Sveriges justitie- och inrikesminister Morgan Johansson ett bekymrat inlägg på Twitter.

Där uttryckte han sin oro för våldet i Malmö, efter skottlossningen i en föreningslokal på Ystadgatan, tidigt på söndagsmorgonen. 

–  Morgan Johansson jobbar hårt med bland annat gängkriminaliteten, han tycker att det är en prioriterad fråga, säger Adriana Haxhimustafa, pressekreterare vid Regeringskansliet.

Tidigt på söndagsmorgonen skedde en skottlossning vid en tillställning på Ystadgatan, i Malmö. Skjutningen skedde i någon typ av föreningslokal, där en privat fest hölls. 

Två män fick vid händelsen livshotande skador och en annan man drabbades av lindriga skador. Samtliga vårdas just nu på sjukhus.

Uttrycker missnöje

Sveriges justitie- och inrikesminister, Morgan Johansson från Socialdemokraterna, har på Twitter uttryckt sitt missnöje över händelsen. I sin tweet nämner han också att det borde satsas ytterligare resurser på polisen och att vapenlagarna måste skärpas - och att förslag på denna ändring kommer inom kort.

– Morgan Johansson bor själv i Skåne och är mycket engagerad i den här frågan, säger Adriana Haxhimustafa, pressekreterare vid Regeringskansliet.

https://twitter.com/johanssonmorgan/status/896704403440369664

Arbetar med gängkriminalitet

Sedan Johansson tog över Anders Ygemans uppgifter i riksdagen har han fortsatt med den förre ministerns arbete.

– Han tar nu vid i arbetet och fortsätter att jobba hårt med frågor rörande gängkriminaliteten, bland annat. Morgan Johansson anser att det är väldigt viktigt att det tas itu med och att det är en viktig fråga att prioritera, säger Adriana Haxhimustafa.

Polismästarens svar

Malmös polismästare Stefan Sintéus var en av personerna som svarade på Morgan Johanssons tweet:

"Vi ser fram emot ditt engagemang i frågan. Vi har det verkligen tufft på Malmöpolisen, inte minst med resursen och behöver full support."

Sintéus har tidigare uttalat sig om kriminaliteten i Malmö, på grund av de 37 skottlossningar som ägt rum i staden.

– Det är en mycket oroväckande utveckling, säger han.

Polismästaren menar att någonting måste göras, så att vapnen försvinner från Malmös gator.

– Vapnen kan inte vara kvar i Malmö. De måste bort från gatan, säger Stefan Sintéus. 

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag