Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Morgan Johansson vill se ökade satsningar på polis

Justitie- och inrikesministern Morgan Johansson.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Malmös polismästare Stefan Sintéus.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
På söndagen uttryckte Johansson sin oro över Malmös våldsvåg.Foto: Skärmdump
Polismästare Stefan Sintéus svarade på Johanssons tweet.Foto: Skärmdump

Under söndagen skrev Sveriges justitie- och inrikesminister Morgan Johansson ett bekymrat inlägg på Twitter.

Där uttryckte han sin oro för våldet i Malmö, efter skottlossningen i en föreningslokal på Ystadgatan, tidigt på söndagsmorgonen. 

–  Morgan Johansson jobbar hårt med bland annat gängkriminaliteten, han tycker att det är en prioriterad fråga, säger Adriana Haxhimustafa, pressekreterare vid Regeringskansliet.

Tidigt på söndagsmorgonen skedde en skottlossning vid en tillställning på Ystadgatan, i Malmö. Skjutningen skedde i någon typ av föreningslokal, där en privat fest hölls. 

Två män fick vid händelsen livshotande skador och en annan man drabbades av lindriga skador. Samtliga vårdas just nu på sjukhus.

Uttrycker missnöje

Sveriges justitie- och inrikesminister, Morgan Johansson från Socialdemokraterna, har på Twitter uttryckt sitt missnöje över händelsen. I sin tweet nämner han också att det borde satsas ytterligare resurser på polisen och att vapenlagarna måste skärpas - och att förslag på denna ändring kommer inom kort.

– Morgan Johansson bor själv i Skåne och är mycket engagerad i den här frågan, säger Adriana Haxhimustafa, pressekreterare vid Regeringskansliet.

https://twitter.com/johanssonmorgan/status/896704403440369664

Arbetar med gängkriminalitet

Sedan Johansson tog över Anders Ygemans uppgifter i riksdagen har han fortsatt med den förre ministerns arbete.

– Han tar nu vid i arbetet och fortsätter att jobba hårt med frågor rörande gängkriminaliteten, bland annat. Morgan Johansson anser att det är väldigt viktigt att det tas itu med och att det är en viktig fråga att prioritera, säger Adriana Haxhimustafa.

Polismästarens svar

Malmös polismästare Stefan Sintéus var en av personerna som svarade på Morgan Johanssons tweet:

"Vi ser fram emot ditt engagemang i frågan. Vi har det verkligen tufft på Malmöpolisen, inte minst med resursen och behöver full support."

Sintéus har tidigare uttalat sig om kriminaliteten i Malmö, på grund av de 37 skottlossningar som ägt rum i staden.

– Det är en mycket oroväckande utveckling, säger han.

Polismästaren menar att någonting måste göras, så att vapnen försvinner från Malmös gator.

– Vapnen kan inte vara kvar i Malmö. De måste bort från gatan, säger Stefan Sintéus.