Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Morgan Johansson besöker Helsingborg efter attacken

På torsdagseftermiddagen besöker justitie- och inrikesminister Morgan Johansson Helsingborg.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT
Entrén till polishuset i Helsingborg förstördes helt i bombdådet.Foto: JOHAN NILSSON/TT

Dådet mot Helsingborgs polishus har fördömts som en attack mot demokratin av statsminister Stefan Löfven.

Nu besöker justitieminister Morgan Johansson Helsingborg med anledning av händelsen. 

Natten till onsdagen sprängdes entrén till polishuset i Helsingborg av en eller flera okända gärningspersoner. Dådet beskrevs som en attack mot rättsamhället 

Statsminister hörde av sig till regionpolischefen och uppgav att regeringen stod bakom polisen och att händelsen är ett angrepp mot demokratin.


LÄS MER: Stefan Löfven om dådet: "Attack mot vår demokrati"

Under torsdagen kommer inrikes- och justitieminister Morgan Johansson besöka Helsingborg med anledning av händelsen, meddelade regeringen på sin hemsida under onsdagen:

I morgon torsdag den 19 oktober besöker justitie- och inrikesminister Morgan Johansson Helsingborg med anledning av dådet mot polishuset. Efter besöket kommer han att vara tillgänglig för medierna i anslutning till polishuset.

Ingen kom till skada

Polisen fick 00.20 in larm natten på till onsdagen om flera höga smällar vid polishuset i Berga i Helsingborg. Ingen person kom till fysisk skada i samband med händelsen men ett 30-tal fönster och dörren till entrén krossades.

Carina Persson, regionpolischef sa att händelsen kan vara ett tecken på att man behöver stärka bevakningen kring polishus runt om i landet.Foto: JOHAN NILSSON/TT

Efter explosionen spärrade polisen av områdena Berga allé och Rundgången, och placerade inledningsvis ut flera vägkontroller i området kring Helsingborg. Ingen är ännu gripen misstänkt för dådet. 

Flera förhör har hållits

Under onsdagen skrev polisen i nordvästra Skåne ett uppmärksammat meddelande på facebook med rubriken "Helsingborg: Vi backar aldrig för kriminella". Mer personal har kallats in för att arbeta med ärendet som man anser är en så kallad "särskild händelse".


LÄS MER: Morgan Johansson vill se ökade satsningar på polis

Ett trettiotal poliser ska vara satta på att utreda händelsen, och fokus ligger på att hitta personer som är skyldiga till dådet, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Vi har hållit ett antal vittnesförhör med personer som sett händelseförloppet och med individer som vi tror kan ha haft eventuella motiv att begå det här brottet, säger utredningschef Tommy Lindén, till HD.