23-åringen greps i fredags, misstänkt för parkeringsmordet på Inger, 78. Foto: Christer Järeslätt
23-åringen greps i fredags, misstänkt för parkeringsmordet på Inger, 78. Foto: Christer Järeslätt

Mordmisstänktes familj: "Det var en olycka"

Publicerad
Uppdaterad
LANDSKRONA. Den mordmisstänkte 23-åringens familj i Landskrona bekräftar nu händelsen vid Hemköps parkering i måndags. Men de kallar den för en "olyckshändelse" . Samtidigt anhöll chefsåklagaren Göran Olsson i går ytterligare en person i fallet - misstänkt för skyddande av brottsling.
23-åringens 36-årige bror var i går eftermiddag märkbart tagen när han läste upp ett uttalande från familjen på en presskonferens i en moské i centrala Landskrona. Han sa att familjen delade sorgen med de anhöriga till ihjälslagna Inger, 78, och sade samtidigt:
- Vi är väldigt tagna och mår inte alls bra, våra barn är hårt drabbade och skrämda. Olyckshändelsen orsakade oss en enorm sorg i vårt liv.
Fyra islamiska och arabiska föreningar hade kallat till mötet med syftet att mana till lugn i de oroligheter som råder i Landskrona efter dödsmisshandeln av Inger, 78. Även föreningarna kallar det som polisen just nu rubricerar som mord för en olyckshändelse.
- Vi väntar och respekterar vad som ska komma fram av polisens utredning. Just nu har vi det här svaret, säger Said Hadrous, ordförande i den islamiska gruppen 194 i Landskrona. Foto: Christer Järeslätt

Vägrade svara på frågor

Den mordmisstänkte mannens bröder som båda förhörts i fallet närvarade vid presskonferensen. 36-åringen berättade detaljerat om sin upplevelse av polisförhören.
Samtidigt vägrade båda bröderna att svara på frågor om dödsmisshandeln på parkeringensplatsen vid Hemköp.
- Vi vet ingenting om detta, säger 39-åringen.
23-åringen förhördes på nytt i går och polisen presenterade enligt advokat Urban Jansson nya bevis.
- Men han har samma inställning som förut, han förnekar alltså.
Hotbilden mot den misstänkte mördaren är stor.
- Jag har tagit upp med honom vad polisen kan göra när det handlar om skydd, säger advokaten.

Förstärkt hotbild

23-åringen beskrivs av sina gamla skolkamrater som blyg och tyst.
- Han var lugn och samlad och duktig i skolan, säger en av dem.
Sedan i går eftermiddag finns nu två personer misstänkta i ärendet.
- Chefsåklagaren anhöll ytterligare en person, född 1985, misstänkt för skyddande av brottsling klockan 18.50, säger Hans Nilsson vid Skånepolisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag