Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mordmisstänkte mannens tårar under rättegången

56-åringen åtalas vid Blekinge tingsrätt, misstänkt för mord.Foto: JENS CHRISTIAN
Enligt åklagaren har mannen stypt ihjäl sin fru genom att spänna ett buntband runt hennes hals.Foto: POLISEN
56-åringen greps nästan omgående - och åtalas nu för mord.Foto: POLISEN

Han åtalas för att ha strypt ihjäl sin fru med ett buntband. 

På tisdagen fick den mordmisstänkte 56-åringen ge sin egen version av vad som egentligen hände den 11 juli 2019, när hans fru hittades livlös i sängen.

– Jag är övertygad om att hon ville skrämma mig, säger 56-åringen, som nekar till brott och menar att kvinnan spände bandet runt sin egen hals, rapporterar BLT.

Det var 56-åringen själv som på egen hand slog larm till SOS. Han har under polisförhör hävdat att han hittade sin livlösa fru i sängen, med ett buntband runt sin hals. 

Han påstår att han själv klippte upp bandet, och därefter försökte utföra hjärt- och lugnräddning. Sjukvårdspersonal var snabbt på plats och förde kvinnan till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Mannen greps mer eller mindre omgående, till en början misstänkt för försök till mord. 

Torkade tårar under rättegången

I måndags började mordrättegången mot 56-åringen med att parets barn fick vittna. De beskrev då händelsen som ”något man inte önskar sin värsta fiende,” rapporterar BLT. 

På tisdagen fortsatte rättegången med att 56-åringen fick ge sin egen version av vad som hände när hans fru dog förra sommaren. Sveriges Radio P4 Blekinge rapporterar att 56-åringen var tagen under rättegången - flera gånger om torkade han tårar och hans röst sprack. 

56-åringen nekar även fortsättningsvis till brott, han menar att frun spände buntbandet runt sin egen hals för att skrämma honom. Paret skulle nämligen skiljas - något som frun inte uppskattade - och genom att dra åt buntbandet ska frun försökt skrämma och hindra honom från att skiljas. 

 – Jag är övertygad om att hon ville skrämma mig, svarade han på en fråga från åklagaren Malin Niklasson, skriver BLT. 

Mannen ska ha klippt upp buntbandet på egen hand.Foto: POLISEN

Har identifierat misstänkt motiv

Men åklagaren tror sig ha ett motiv till det misstänkta mordet. 56-åringen ska ha haft en kärleksaffär med en annan kvinna och bjudit med henne på en kommande resa. Mannen målade dock in sig i ett hörn: han hade även bjudit med sin fru till samma resa.

56-åringen greps samma dag som hans fru hittades livlös med buntband runt halsen. Under tisdagens rättegång sade mannen att han till en början inte förstod att han var gripen.

Åklagaren: Frågade hur det var med din hustru?

– Nej, det gjorde jag nog inte, svarade 56-åringen, enligt BLT. 

Under brottsutredningen har utredarna bland annat lyckats spåra flera blodsfläckar i sovrummet, framför allt kring sängen och på ett bord i närheten av sängen.

– Det fanns spår av blod på brottsplatsen som var svårförklarliga om det nu skulle vara så att kvinnan tillfogat skadorna själv, har åklagaren Malin Niklasson tidigare sagt till Kvällsposten

Rättegången är planerad att ta nio dagar och avslutas i slutet av mars.