Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkte mördaren hittad död – i arresten

Misstänktes för mord på kvinna • Offret hittades i bil.
En kvinna hittades död i en bil i Malmö.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mannen hittades död i sin cell på häktet i Odense.Foto: Topnews

Den 27-årige danske man som misstänks för mord på en kvinna i Malmö har hittats död i arresten.

Mannen greps under fredagskvällen i Danmark efter en biljakt och hittades under lördagsmorgonen död i sin cell i danska Odense.

– Det är en mycket tragisk händelse för alla inblandade. Utredningsarbetet fortsätter, säger kammaråklagare Kajsa Cavallin enligt ett pressmeddelande.

Se fler bilder på Topnews.se.

 

Under torsdagskvällen hittades en kvinna död i en bil i i Hyllie i Malmö.

Det var vid 21-tiden på kvällen som förbipasserande upptäckte en parkerad bil med en livlös 24-årig kvinna på Hyllie vattenparksgata i närheten av köpcentret Emporia och Malmö arena.

Kvinnan var varken skjuten eller knivskuren men polisen inledde omedelbart en mordutredning. Dödsorsaken är okänd. Den 24-åriga kvinnan var hemmahörande på en ort i södra Skåne, men varför hon befann sig i Malmö är okänt.

Hittades död i sin cell

Polisens utredning ledde under fredagen mot en 27-årig dansk medborgare. Denne häktades under fredagen i sin utevaro och senare på fredagskvällen kunde den 27-årige mannen gripas på Fyn i Danmark. 

Gripandet skedde efter en 35 minuter lång biljakt, enligt Ekstrabladet.

Dansk polis utreder nu dödsfallet.Foto: Topnews

Polisen utreder

Under lördagsmorgonen hittades den 27-årige mordmisstänkte mannen död i sin cell i Odense, enligt ett pressmeddelande från polisen på Fyn.

Mannen skulle under lördagen ha ställts inför en häktningsdomare då bland annat frågan om han skulle lämnas ut till Sverige skulle ha avgjorts.

Dansk polis utreder nu dödsfallet.

Enligt polisen i Sverige fortgår utredningen av mordet på den 24-åriga kvinnan i Malmö som planerat, bland annat med en teknisk undersökning av den bil där kvinnan hittades.

– Det är en mycket tragisk händelse för alla inblandade. Utredningsarbetet fortsätter. Under helgen hålls bland annat förhör med vittnen, och teknisk bevisning säkras och analyseras, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Kajsa Cavallin enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten.