Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mordmisstänkt i Malmö släpps från häktet

En 25-årig man som har suttit häktad misstänkt för att ha mördat en man i 20-årsåldern i Malmö förra sommaren släpps fri.

– Inga misstankar är avskrivna, men min bedömning var att det inte längre förelåg skäl för häktning och då hävde jag den, säger kammaråklagare Magnus Pettersson till TT.

Två andra män – 21 och 19 år gamla – har varit frihetsberövade misstänkta för skyddande av brottsling respektive medhjälp till mord, men begärs nu vara kvar i häktet misstänkta för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

– De har suttit häktade också för olika grad av inblandning i mordet. Jag har begärt förlängning av åtalstid, men inte vad gäller den delen som kan kopplas till mordet, utan det är annan brottslighet, säger Pettersson.

Det var den 10 juni i fjol som en man i 20-årsåldern blev ihjälskjuten mitt på dagen i bostadsområdet Nya Bellevue i Malmö.