Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Taxichaufför skjuten i sin bil – jakt på beväpnad man

En taxichaufför har skjutits i sin bil. Foto: Anders Magnusson
Ett stort område har spärrats av kring Cronmans väg.Foto: Anders Magnusson
En ambulans finns på plats.Foto: Anders Magnusson

En taxichaufför har skjutits i sin bil i Malmö.

Insatsstyrkan söker efter en gärningsman som misstänks vara beväpnad.

– Taxichauffören stoppar själv polispatrullen, han har misstänkta skottskador och får hjälp till sjukhus, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Klockan 21.31 på lördagen kom ett anrop till polisens ledningscentral från en polispatrull som befann sig på Västra Kattarpsvägen i Malmö.

– Det kommer in ett anrop från en patrull om att en taxichaufför stoppat dem på Västra Kattarpsvägen som går mellan Persborg och Rosengård. Han har misstänkta skottskador och patrullen hjälper honom till sjukhuset utan att ta hjälp av ambulans, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen i region syd.

Insatsstyrkan på plats

Ett område på Västra Kattarpsvägen har spärrats av och polisen har även spärrat av vad de misstänker är brottsplatsen. Det handlar om ett område i anslutning till Cronmans väg i Rosengård. Dit har man kallat kriminaltekniker.

– Vi vet inte hur det här har gått till i nuläget, men vi misstänker att det är brottsplatsen, säger Rickard Lundqvist.

Händelsen utreds som mordförsök.

Misstänkt beväpnad person jagas

Enligt personer som befinner sig på platsen är avspärrningarna vid Cronmans väg mycket omfattande och det verkar som att polisen fokuserar sitt arbete kring en parkering.

– Vi eftersöker en gärningsperson som vi misstänker är beväpnad och det är ingen hemlighet att vi har insatsstyrkan på plats tillsammans med andra resurser. Det kan jag förstå kan se dramatiskt ut, säger Rickard Lundqvist.

Vid 23-tiden var ingen person gripen eller misstänkt för brottet. Enligt vittnesuppgifter ska en person ha fått följa med polis för förhör.

Enligt uppgifter till Kvällsposten pågår en insats på ytterligare en adress i Rosengård, dit polisens piket har larmats.

Sköts i sin bil

Taxichauffören ska ha skjutits när han satt i sin bil och fordonet är nu taget i beslag av polisen. Mannen träffades i armen, skriver Sydsvenskan. 

– Chauffören har haft en ohygglig tur, skottet tar i underarmen och han skyddar sig reflexmässigt, säger Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen, till Sydsvenskan strax innan klockan 01.

Polisen säger till tidningen att en handfull skott avlossats.

Tidigare i veckan, på torsdagen, attackerades och misshandlades en taxichaufför i Malmö

 

LÄS MER: Efter skjutnigen mot taxichauffören – bostad träffad av skott