Polisen jagar två män efter knivdåd

Publicerad
Uppdaterad

En man i 40-årsåldern blev sent på lördagseftermiddagen knivskuren i axeln av två män som trängde sig in i hans och familjens bostad i Halmstad.

Mannens svärmor skadades också i tumultet innan angriparna flydde.

Händelsen rubriceras som mordförsök. 

Larmet om händelsen i den västra delen av Halmstad ska ha kommit strax efter klockan 17.30. Då var attacken över och de båda männen hade flytt. Polisen söker dem just nu.

– Det var två män som trängde sig in i ett radhus och knivhögg mannen som bor där, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i Region väst.

– Hugget tog i axeln nära halsen men han hade tur och blev relativt lindrigt skadad. Men han behöver förstås sys.

Svärmor knuffades omkull

Mannens sambo och ett minderårigt barn fanns också i huset när attacken kom, liksom mannens svärmor.

– Hans svärmor knuffades omkull på golvet och skadade sig i armen, säger Morten Gunneng.

Polisen har uppfattningen att den angripne mannen själv lyckades avvärja attacken och få ut angriparna. När polisen fick in larmet hade männen redan flytt.

Ingen känd hotbild

– Utredningsläget ser ganska bra ut. Vi har fått bra uppgifter att jobba vidare på, säger Morten Gunneng.

– Vi har hållit de första förhören med de drabbade men nu ska de kompletteras. Vi har personal på väg för att höra dem mer ingående.

– Vi kommer att jobba med det här ärendet några timmar framåt.

Polisen har i det tidiga skedet ingen uppfattning om varför familjen attackerades. Det ska inte finnas någon känd hotbild mot någon av de drabbade.

Vid 22-tiden hade fortfarande ingen gripits för knivattacken.

Polisjakten fortsätter

– Vi håller jakten i gång fortfarande. Vi har ganska goda förutsättningar i det här ärendet, säger jourhavande förundersökningsledare Peter Erlandsen vid Hallandspolisen.

– De uppgifter som vi får av målsägare och vittnen i kombination med tidigare polisiära kunskaper gör att vi tror att vi är på rätt spår när det gäller att identifiera gärningsmännen.

Polisen har beslutat att spärra av både radhuset och den närmaste omgivningen för att kunna genomföra en grundlig teknisk undersökning när det har ljusnat på söndagen.

De boende i huset skulle därför tillbringa natten på annan plats.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag