Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: / POLFOTO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLABFoto: / POLFOTO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
 Foto: / POLFOTO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Mordet på Kim Wall: Dansk polis avslutar sökningar i havet

Publicerad
Uppdaterad

Dansk polis avslutar nu eftersökningarna i havet i utredningen kring Kim Walls död.

– Som det ser ut nu finns det inga skäl att söka vidare i havet, varken med dykare eller med båtar, säger Jens Møller, chef för Köpenhamnpolisens mordavdelning, till BT.

Inom kort väntas åtalet mot Peter Madsen, som misstänks för mordet på Kim Wall, lämnas in till Köpenhamns tingsrätt.

Ubåtsbyggaren Peter Madsen misstänks för mord på den svenska journalisten Kim Wall. Han nekar till att ha dödat Wall, men erkänner att han styckat hennes kropp. 

Kim Wall sågs senast i livet den 10 augusti då hon i sällskap av Madsen seglade ut ur Köpenhamns hamn på Peter Madsens egenkonstruerade ubåt UC3 Nautilus.

Sökarbetet har varit omfattande. Sammanlagt har dykare varit i vattnet i över 30 dagar. Även specialtränade svenska kriminalsökhundar har deltagit i sökarbetet. 

Åtal väntas inom kort

Och de har varit framgångsrika. Samtliga Kim Walls kvarlevor har anträffats.

– Det är viktigt av flera anledningar. Dels etiska med tanke på de anhöriga. Men även med tanke på utredningen då det gett oss möjlighet att undersöka kroppen, leta efter spår och dubbelkolla de förklaringar Peter Madsen gett med avseende på vad som hänt, säger Jens Møller till BT.

Förutom att söka efter Kim Walls kvarlevor har polisen sökt efter föremål.

Åtalet mot Peter Madsen förväntas inom en snar framtid lämnas in till Köpenhamns tingsrätt.

Relaterade ämnen
Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag