Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu blir mordet på Kim Wall tv-serie

Kim Walls föräldrar har godkänt miniserien. Foto: TOM WALL / TT NYHETSBYRÅN
Polisen Jens Möller Nielsen är involverad i manusarbetet. Foto: FILIPPA ROGVALL

Mordet på Kim Wall dramatiseras i en miniserie, skriver TT.

Det är Tobias Lindholm som står bakom, tidigare aktuell med bland annat ”Borgen”.

Peter Madsen är inte med i serien, och familjen har godkänt.

”Samarbetet med Jens Møller och Ingrid och Joachim Wall är helt avgörande för den här produktionen”, säger Lindholm i ett pressmeddelande.

Mordet på Kim Wall dramatiseras i en miniserie för TV4 och CMore, skriver TT.

Det är Tobias Lindholm som står bakom, tidigare aktuell med bland annat ”Borgen” och ”Jakten”.

The Hollywood Reporter skriver att de sex avsnitten av serien med titeln ”The investigation”, som görs i samproduktion med TV4 och C More, ska spelas in nästa år, uppger TT.

Polisens utredare deltar

Både Kim Walls föräldrar, Ingrid och Joachim Wall, och förundersökningsledaren Jens Møller Jensen vid dansk polis ska bidra i arbetet. Peter Madsen är inte med i serien.

”Samarbetet med Jens Møller och Ingrid och Joachim Wall är helt avgörande för den här produktionen. Jag vill inte göra en kriminalserie som är förtjust i förövaren eller brottet. Däremot är jag intresserad av människorna och arbetet som löste brottet såväl som människorna som måste fortsätta leva sina liv trots brottet. Därför kommer förövaren inte att synas vid något tillfälle”, säger Tobias Lindholm i ett uttalande enligt TT.

Familjen är positiv till serien.

– Vi beslutade tidigt att inte låta Kim bli bortglömd, och under hela den här tiden har vi haft ett nära samarbete med Jens Möller. Våra samtal med Jens och Tobias Lindholm har gjort oss trygga i att berättelsen om utredningen av mordet på Kim kommer att berättas från rätt perspektiv och med respekt för alla som älskade och kände Kim, säger Ingrid och Joachim Wall i ett gemensamt uttalande.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!