Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Morden kopplade till mc-gänget Outlaws

Knivmordet på en 46-årig man i Karlskrona har en direkt koppling till dödsskjutningen av en 49-årig man utanför Ronneby: Båda offren tillhörde mc-gänget Outlaws.

Knivmordet på en 46-årig man i Karlskrona i lördags kväll har en direkt koppling till dödsskjutningen av en 49-årig man utanför Ronneby i tisdags.

Båda tillhörde mc-gänget Outlaws - och den döde från Ronneby var åtalad för olaga hot tillsammans med 46-åringens son.

Den 46-årige mannen bodde i området Kungsmarken i Karlskrona. Vid 21-tiden i lördags kväll var han ute och gick med sin son, sonens flickvän och en hund när han attackerades.

Så här berättar ett vittne som såg händelseförloppet.

- Jag hörde höjda röster och tittade dit. Då såg jag hur en man verkade hålla i den här killen medan sonen stod bredvid och skrek "Sluta, sluta, han dör!".

- Sedan såg jag mannen springa i väg. Dagen efter såg jag hur en polis hittade en kniv just där han hade försvunnit - det var en butterfly-kniv, en sådan som man kan fälla upp snabbt, säger vittnet.

Redan 05.45 i går morse hade polisen identifierat den misstänkta mördaren - en 34-årig man som har starka kopplingar till mc-kretsar.

Slog till i Emmaboda

Han anhölls i sin frånvaro och en stor polisstyrka med flera piketgrupper samlades ihop för att gripa honom.

Vid 12.30 slog styrkan till mot familjens bostad i Emmaboda i Kalmar län. 34-åringen greps och hans två bröder förhördes men släpptes snart.

Den misstänkte mördaren fördes till polishuset i Karlskrona där han begärde att få hjälp av advokaten Torgny Palm.

- Jag har försvarat honom tidigare i andra sammanhang, säger advokaten.

Torgny Palm vill inte berätta sin klients version av händelsen, men säger att 34-åringen i varje fall förnekar brott.

- Men han förnekar inte att han har varit på platsen.

Enligt Torgny Palm hade 34-åringen själv också skadats i samband med uppgörelsen på Kungsmarksvägen. En läkare kallades till polishuset för att titta på skadorna - och den anhållne kördes sedan till Blekingesjukhuset i Karlskrona för vård. Förhören börjar därför inte förrän i dag.

Alla inblandade i mc-gäng

Alla inblandade i den senaste veckans båda mord i Blekinge tillhör - enligt polisens uppgifter - mc-gäng.

Men den starkaste kopplingen mellan dåden är att den döde 46-åringens 24-årige son står åtalad för olaga hot och stöld i samma ärende som den mördade 49-åringen från Ronneby.

Hotat företagare

De båda ska ha hotat en före­tagare i Backaryd grovt och stulit från honom vid flera tillfällen hösten 2011. Och de använde sina mc-västar just för att skrämma offret extra. Så här står det utredningen:

"49-åringen pekar på sin skinnväst som han har på sig och säger att detta betyder att det är dumt av dig att polisanmäla händelsen. 49- åringen säger att det inte spelar någon roll om han åker i fängelse eftersom det finns 2000 andra personer som kommer att ta hand om detta om han åker i fängelse."

Rättegången hölls i tisdags - men då kunde inte 49-åringen komma. 24- åringen var dock med och erkände sin del i brotten.

Den rättegången skulle avslutas i Karlskrona tingsrätt i dag på morgonen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!