Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Morddömde Imad Alzuriey rymde under permission

Det var Imad Alzuriey, som är dömd till 13 års fängelse för mord som rymde från parken i Kalmar.
På onsdagen rymde en 32-årig morddömd man från stadsparken i Kalmar, under sin permission Foto: Carl Carlert
Här i närheten försvann Imad Alzuriey helt spårlöst. Foto: Carl Carlert

På onsdagen rymde en 32-årig morddömd man från sin permission. 

Poliskällor bekräftar för Kvällsposten att mannen är Imad Alzuriey, som är dömd för att ha knivmördat en man på Norra Grängesbergsgatan i Malmö 2011.

Alzuriey har tidigare fått en varning på en anstalt, efter att han uppträtt olämpligt – och andra intagna beskrev att de var rädda för honom.

Imad Alzuriey, som är dömd till 13 års fängelse för mord, rymde från stadsparken i Kalmar, där han ska ha träffat sin familj under tillsynspermission. En kriminalvårdare var på platsen när han sprang i väg till fots.

Mannen rymde vid 14-tiden under onsdagen, och det har nu utfärdats ett rikslarm. 

På torsdagsmorgonen är han fortfarande på rymmen.

– Vi har inga nya uppgifter, säger Lars Lindvall, vakthavande befäl i Malmö.

Han sitter dömd för att ha knivmördat en man med en 22 centimeter lång kniv på Norra Grängesbergsgatan i Malmö år 2011. 

Knivmördade en man 

Alla de inblandade i händelsen hade samtliga en koppling till gänget Brödraskapet Wolfpack, och Imad Alzuriey ska ha varit god vän till den tidigare mördade gängledaren.

Händelsen uppstod när han och andra ur samma gäng ville komma in på en fest på Norra Grängesbergsgatan. Festen var privat, och de blev stoppade av en 35-årig man som drev klubben. Då uppstod ett bråk och Alzuriey drog fram en 22 centimeter lång kniv, en butterflykniv, och hög 35-åringen i ryggen.

Fyra dagar senare avled mannen på sjukhus.

Imad Alzuriey.

 

 

LÄS MER: Dömd mördare har rymt – rikslarm utfärdat 

Varning på tidigare anstalt

Den 20 december 2013 fick Imad Alzuriey en varning från den anstalten han satt på, med anledning av olämpligt uppträdande. 

I rapporten står det att personalen uppfattat de andra intagna som rädda för honom, och att han tillsammans med en annan medintagen utövat påtryckningar för att få tag på narkotika genom ett hotfullt och våldsamt beteende. 

Imad Alzuriey nekade själv till alla anklagelser.

Gått upp i nationell stab

Kriminalvården har gått upp i nationell stab med anledning av det inträffade och påbörjade omedelbart en utredning om händelsen. 

–  Vi ser allvarligt på det inträffade. Inför alla permissioner görs en riskbedömning. Det är väldigt ovanligt att vi bedömer riskerna fel, säger Niklas Bellström, ställföreträdande säkerhetsdirektör på Kriminalvården.

Kriminalvården samverkar med polisen, och hänvisar till dem när det gäller bedömningen om klienten är farlig för allmänheten.

Polisen har bedömt att den 32-åriga mannen inte är farlig för allmänheten.

– Vi bedömer att han inte är farlig för allmänheten, säger Stephan Söderholm, presstalesperson på polisen vid region Syd. 

Andra rymningen på kort tid

För bara några veckor sedan, den 14 juli, rymde den morddömde Kristofers Kastellanoss från en fångtransport vid ett stopp i Laxå, Örebro län. 

Kastellanoss är internationellt efterlyst.

Kristofers Kastellanoss är dömd till 14 års fängelse, efter att med kniv ha mördat en man. Han rymde iklädd Kriminalvårdens kläder, barfota och bar handfängsel.

Det var i stadsparken i Kalmar som rymlingen försvann. Foto: Helmuth Petersen

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!