Martin Törnblad gick till attack i Kumlabunkern. Foto: MICKE ÖLANDERMartin Törnblad gick till attack i Kumlabunkern. Foto: MICKE ÖLANDER
Martin Törnblad gick till attack i Kumlabunkern. Foto: MICKE ÖLANDER
Det är på Kumlaanstalten som Martin Törnblad sitter för mordet på Göran Lundblad. Foto: SVEN LINDWALLDet är på Kumlaanstalten som Martin Törnblad sitter för mordet på Göran Lundblad. Foto: SVEN LINDWALL
Det är på Kumlaanstalten som Martin Törnblad sitter för mordet på Göran Lundblad. Foto: SVEN LINDWALL

Mördaren Martin Törnblads utbrott inne i Kumlabunkern

Publicerad

Mördaren Martin Törnblad, 26, har gått till attack inne i Kumlabunkern.

När personalen låste upp hans rum blev han arg och kastade en stol.

Martin Törnblad placerades då i avskildhet – eftersom det fanns risk för hans eller någon annans liv eller hälsa.

Martin Törnblad är dömd till 18 års fängelse för att tillsammans med tidigare flickvännen Sara Lundblad, 29, ha mördat hennes pappa, lantbrukaren och miljonären Göran Lundblad.

Och Martin Törnblads fängelsevistelse har varit stökig. Han har bland annat misshandlats av två medfångar, hamnat i konflikt med fängelseledningen när de nekade honom permission för en begravning och blivit polisanmäld efter att ha hotat en kriminalvårdare.

Nu har han varit inblandad i en ny incident.

Kastade stol

I slutet av juni befann han sig på sitt rum inne i Kumlabunkern, framgår det av Kriminalvårdens beslut. Personalen skulle då låsa upp hans dörr, något som den dömde mördaren inte alls ville.

Han ska på ett hotfullt sätt ha informerat om att de skulle låta dörren vara stängd – och sedan kastat en stol mot dörren. Personalen aktiverade då överfallslarmet.

Martin Törnblad blev efter det placerad i avskildhet. Anledningen, skriver Kriminalvården i sitt beslut, var att "det föreligger risk för Martin Törnblads eller någon annans liv eller hälsa i det fall att han placeras i gemensamhet".

Fått flera varningar

Martin Törnblad tilldelades också en varning, precis som han gjorde när han vägrade lämna urinprov en annan dag i somras. Han har också varnats för olämpligt uppträdande efter att ha uttryckt sig opassande mot personalen och han har arbetsvägrat.

Bara dagarna innan stolskastningen ansökte Martin Törnblad om att bli förflyttad från Kumla till Tidaholm, men fick avslag.

 

LÄS MER: Polisen: DNA-träff mellan Kim Wall och kroppen

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag