Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mördade Claudia, 29 – nu sänks straffet

Hovrätten sänker straffet för Omar Ali Abdalsalam, 24. Foto: Polisen / UR FÖRUNDERSÖKNING
Claudia Quiroz, 29, ströps till döds. Foto: Privat / PRIVAT

Claudia Quiroz Alvarado, 29, ströps till döds i stadsparken i Oskarshamn i december förra året.

Pojkvännen Omar Ali Abdalsalam, 24, dömdes till livstid fängelse för mordet men överklagade domen.

Nu har hovrätten ändrat livstidsdomen till 18 års fängelse, skriver Aftonbladet.

Lucianatten förra året blev Claudia Quiroz Alvarado, 29, sista i livet. Under kvällen hade hon varit på nattklubben La Scala i Oskarshamn tillsammans med pojkvännen och några vänner.

Paret bråkade under kvällen och under rättegången vittnade kompisar om att Claudia var trött på pojkvännen och ville göra slut. Hon ska ha kastat sin förlovningsring i marken.

Claudia Quiroz Alvarados familj har för Kvällsposten berättat om det turbulenta förhållandet och bråken som ofta bottnade i pojkvännens svartsjuka.

Släpade kroppen

Paret sågs vid stadsparken under natten och det var där, vid scenen, som Omar Ali Abdalsalam tog styrtag om kvinnans hals. Han släppte inte förrän det var för sent och flickvännen död.

Efter mordet släpade han flickvännen till en mörkare del av parken och ringde bekanta för att få hjälp att frakta bort kroppen.

Greps på sjukhuset

Först körde 24-åringen hem till sin familj, men blev där övertalad att åka vidare till akutmottagningen på sjukhuset.

En timme senare anlände han dit med Claudia, vars liv inte gick att rädda. Pojkvännen greps på platsen och dömdes av tingsrätten till livstids fängelse samt utvisning.

Grov misshandel

Förutom mordet på sin flickvän, dömdes han också för ett mordförsök i Oskarshamn i augusti förra året. Han attackerade då en man som försökte gå emellan när 24-åringen misshandlade Claudia på en restaurang. Han utdelade knivhugg mot mannen.

Aftonbladet skriver att hovrätten nu ändrar mordförsöket till grov misshandel. Samtidigt ändras domen till 18 års fängelse. Utvisningen står kvar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!