Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mördade älskarinnan med fogskum – åtalas

Mannen har berättat hur han träffade kvinnan i husvagnen och hur de skulle ha sex med varandra. Att han band fast hennes händer och fötter med buntbanden i plast tyckte han inte var konstigt. Foto: Meyer Kenneth
Mannen ska ha tagit fram den aktuella tuben med fogskum och misstänks ha fyllt kvinnans svalj med fogskum. Foto: Meyer Kenneth
Fogskum används bland annat vid fogning av fönster och dörrar. En sprayburk innehåller upp till 25 liter skum och expanderar och härdar inom loppet av 20-60 minuter.

Först bands den 45-åriga tvåbarnsmamman fast i en husvagn med buntband.

Sedan tog mannen livet av sin älskarinna genom att fylla hennes mun och svalg med fogskum.

– Det var en olycka, en sexlek som gick snett, försvarar sig mannen efteråt.

Den 45-årige mannen misstänks ha mördat sin älskarinna på ett minst sagt makabert sätt. Händelsen skedde på en parkeringsplats i Roskilde i Danmark i oktober förra året.

Nu har mannen åtalats för mord och enligt planen ska mannen ställas inför rätta om ett par veckor. Enligt försvarsadvokaten nekar dock den 45-årige mannen till anklagelserna.

Mannen har krävt att bli frisläppt eftersom dådet skulle vara en ren olyckshändelse.

I polisförhören hävdar 45-åringen att han helt enkelt tog fel, att tuben han höll i handen skulle varit vispgrädde som sprutades in i munnen på kvinnan.

Det makabra mordet har uppmärksammats stort i Danmark. Den misstänkte 45-årige mannen var fyrabarnspappa och levde dubbelliv. Han hade i lönndom tagit kontakt med tvåbarnsmamman och inlett ett förhållande.

Bands med buntband

Flera dagar före den extrema händelsen greps dock den misstänkte 45-åringen för ett misstänkt överfall mot en kamrat till sonen. Mannen ska vid det tillfället bland annat ha tagit fram en sprayburk och målat ansiktet svart på kamraten.

Händelsen ledde till att fyrabarnspappan togs in på psykiatrisk klink, men frisläpptes samma dag som han senare tog livet av tvåbarnsmamman.

Mannen har berättat hur han träffade kvinnan i husvagnen och hur de skulle ha sex med varandra. Att han band fast hennes händer och fötter med buntbanden i plast tyckte han inte var konstigt.

– Sedan gick allt snett, det var en ren olycka, förklarar den 45-årige mannen i polisförhör.

Flyttade kroppen

Mannen ska ha tagit fram den aktuella tuben med fogskum, som bland annat används vid fogning av fönster och dörrar. En sprayburk innehåller upp till 25 liter skum och expanderar och härdar inom loppet av 20-60 minuter.

Efter händelsen flyttade den 45-årige fyrabarnspappan den döda kroppen till en återvinningscontainer i närheten. Därefter åkte han vidare hem till kvinnans bostad där han först stal hennes dator, dvd-spelare och plånbok. Efter det försökte mannen sätta eld på lägenheten genom att hälla ut både matolja och motorolja på golven. Allt skulle antändas genom att han satte en stekpanna på hög värme på spisen.

Mannens familj chockades när han greps av polisen. Enligt en son ville han göra allt för sina barn och andra.

– Men i verkligheten var det tydligen han som var i störst behov av hjälp, säger sonen enligt tidningen Ekstrabladet.