Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mopsvalpen Evert är tillbaka – var stulen

Christoffer tillsammans med mopsvalpen Evert.

– Vår bebis är hemma!

Christoffer Wallin är lycklig igen. Hans mopsvalp Evert stals för en vecka sedan. Nu är den hittad - och tillbaka hos sina ägare.

Han tog ut den lille svarte valpen för att rasta honom. Sedan satte han in honom i inhägnaden på Miniarken i Folkets park där han jobbar. Tio minuter senare skulle han se till Evert, då tio veckor. Men Evert var borta.

Christoffer Wallin fick en chock. Han hade letat länge efter en svart mops och Evert var som en bebis för honom och hans sambo Sebastian Jönsson. Han hittade Evert och blev kär direkt. Paret hade haft mopsvalpen i två veckor när han stals i onsdag eftermiddags.

Nål i höstack

Tiden efter Everts försvinnande har varit jobbig för Christoffer och Sebastian.

– Vi har haft svårt att sova. I början trodde jag att vi skulle hitta honom men för varje dag som gick minskade hoppet. Det kändes som att leta efter en nål i en höstack, säger han.

Men de har inte gett upp. Tillsammans med Husdjurshjälpen satte de upp lappar i stora delar av Malmö.

Och en dag ringde telefonen. En person hade trott sig se Evert på en innergård i Malmö.

– Vi cyklade dit men såg honom inte. Vi gick omkring och pratade med folk och visade bilder på Evert. Jo, vi brukar leka med honom, sa några barn på gatan. Så vi lämnade telefonnummer, säger Christoffer.

Många tårar

På onsdagen fick Sebastien ett telefonsamtal från en person som hade sett Evert på nytt. Polisen kallades till platsen, de omhändertog Evert och körde honom tillbaka till hans ägare.

– Det var underbart. Jag bara grät och grät. Jag trodde inte att Evert skulle känna igen mig men det gjorde han. Han var helt till sig, skrek och slickade mig överallt, säger Christoffer.

För att han inte ska stjälas igen har Christoffer med sig mopsvalpen överallt.

– Han ska inte vara i inhägnaden längre, säger han.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!