Kvinnan försvann i Ronneby på lördagsmorgonen. Foto: Googlemaps
Kvinnan försvann i Ronneby på lördagsmorgonen. Foto: Googlemaps

Försvunnen kvinna hittad – återförenas med anhöriga

Publicerad

Polisen vädjade under lördagen efter allmänhetens om tips efter en försvunnen kvinna.

Den 74-åriga kvinnan försvann från sitt boende vid 09.30 på lördagsmorgonen och återfanns sedan vid 17-tiden.

– Hon tycker om att lifta och riskerade därför att hamna var som helst under tiden hon var försvunnen, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

En 74-årig kvinna anmäldes försvunnen i Ronneby, Blekinge, vid lunchtid på lördagen. Hon försvann från sitt boende i Johannishus vid 09.30 och polisen vädjade allmänheten om tips.

– Vi hade ingen aning om var hon befann sig, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Vid 17-tiden återfanns kvinnan på en adress i Karlshamn. Hon ska enligt uppgifter må bra, trots den oväntade utflykten. Den 74-åriga kvinnan hittades tack vare anhörigas tips om ställen hon kunde tänkas befinna sig på.

– Nu kommer hon återförenas med sin familj, säger Maya Forstenius.

Kunde ha liftat

Polisen gick under lördagen ut med information om att kvinnan kunde uppträda förvirrat.

– Hon tycker om att lifta och kunde därför hamnat var som helst, det var viktig att att hon kom till rätta.

Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag