Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Moderaterna får stark kritik för kampanj nära mordplats

Moderaterna får stark kritik – detta sedan partimedlemmar i närheten av mordplatsen ska ha delat ut flygblad. Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: Moderaterna

Moderaterna får stark kritik av vittnen till mordet på den 31-åriga småbarnsmamman i Malmö.

Detta sedan partimedlemmar i närheten av mordplatsen ska ha delat ut flygblad med kritik mot Socialdemokraternas styre i staden.

– Det handlade om att ”Socialdemokraterna misslyckats” och att ”vi behöver lag och ordning”, säger Anders Abelin, som har skrivit ett inlägg som delas på sociala medier.

Moderaterna:

– Det handlar om en återkommande kampanj, säger Aron Regnell, Malmömoderaternas presspolitiske sekreterare.

Ett Moderatkritiskt inlägg på Facebook, skrivet av en man boende på Sergels väg i Malmö där en 31-årig kvinna sköts ihjäl på måndagen, delas flitigt just nu.

Enligt uppgifterna som framkommer har Moderaterna kampanjat i ”i varje gathörn, utanför avspärrningarna och delar ut broschyrer om ”Nystart för Malmö” med anspelning på det tragiska som skett och upplysning om att det måste bli slut på socialdemokraternas slapphet och det behövs hårdare tag”.

Ett vittne till mordet kritiserar Moderaternas kampanj.
Det är inkorrekt

– Det är inkorrekt, säger Aron Regnell på Malmömoderaterna.

Enligt honom rör det sig om en lokal M-förening från Slottstaden i Malmö som varje måndag kampanjar i området.

Flygbladen som delades ut kommer från fjorårets valkampanj.

”De kampanjar varje måndag”

- De kampanjar varje måndag, året runt. Här har de gått minst en halv kilometer från avspärrningarna, säger Aron Regnell. På den närmaste punkten promenerade de och delade ut flygblad en halv kilometer ifrån avspärrningarna på Tessins väg.

Boende i området som Kvällsposten talat med bekräftar att Moderaterna delat ut flygblad i närheten av mordplatsen.

Om kampanjen pågick på Regementsgatan, som partiet vidhåller, handlar det om ett avstånd på 250 meter.

”Handlar om en person som kandiderat för Fi”

Aron Regnell har inte varit i kontakt med vittnet men däremot med en person, före detta politikern och dessförinnan journalisten Maria Robsahm, som delat inlägget.

Via henne har inlägget spridits vidare med upprörda kommentarer från många Facebook-användare.

Fick inget gehör

- Det handlar om en person som kandiderat i riksdagsval för Feministiskt initiativ. Jag gav henne de uppgifter jag fått av Moderatföreningen i Slottstaden men fick inget större gehör, säger Regnell.

Mannen bakom inlägget: ”Utnyttjade situationen för röstfiske”

När Kvällsposten kontaktar mannen som skrivit inlägget, Anders Abelin, säger han att både han och hans dotter blev illa berörda av kampanjen.

- De brukar aldrig stå där. Nej, nej. Nu tvingades alla som gick runt avspärrningarna möta dem. Det handlade om att ”Socialdemokraterna misslyckats” och att ”vi behöver lag och ordning”, säger Anders Abelin.

Fråga som kräver många insatser

- Det kändes förmätet att utnyttja den situationen för röstfiske. Det här är en fråga som kräver många insatser, inte bara partipolitiskt käbbel.

Ladda ner Kvällspostens app.