Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modeprinsen tillbaka – på catwalken i Paris

Danske ”modeprinsen” Nikolai, 20, är tillbaka på catwalken. I fredags var han en av modellerna som visade modehuset Diors vinterkollektion.

Showen hölls i Paris – där Nikolais pappa prins Joachim just nu bor med sin nya familj.

Hans höghet prins Nikolai William Alexander Frederik, greve av Montpezat och nummer sju i den danska tronföljden, har vid det här laget ganska mycket erfarenhet av modebranschen.

Redan innan han började sin militärutbildning till reservofficer på Hærens Sergentskole i Varde sommaren 2018 framträdde han i olika modesammanhang.

Ljus skjorta och mörka byxor, tillbakastruket hår och ett litet örhänge. Det var ”modeprinsen” Nikolais look på Diorvisningen i fredags.
Foto: YANNIS VLAMOS/SIPA/SHUTTERSTOCK
Nikolai är van att klä upp sig. Här på galamiddag i Köpenhamn 2018 med pappa Joachim och hans nya fru Marie.
Foto: IBL/NEWSPIX

I februari det året visade han kläder för Burberry under London Fashion Week. Han knöts i det sammanhanget till modellagenturen Scoop Models.

Hoppade av officersutbildning

Efter sitt snabba avhopp från reservofficersutbildningen i oktober 2018 återupptog Nikolai modelljobbet i en ny kampanj för modehuset Dior.

I höstas började han studera vid Copenhagen Business School.

I Paris i fredags genomfördes Dior Winter 2020–2021 Men´s Show. Prinsen hade tagit ledigt från studierna av Business Administration and Service Management för att vara med.

Han gick på catwalken i svarta byxor och ljus skjorta med en gigantisk Dior-logga över bröstet. Tillbakastruket hår och ett örhänge i ena örat.

Pappa Joachim bor i Paris

Det var överhuvudtaget väldigt mycket smycken, väskor och andra accessoarer på de manliga Diormodellerna.

Prins Nikolais pappa Joachim bor just nu i Paris med sin andra hustru Marie och parets gemensamma barn – tioårige Henrik och Athena, som fyller åtta i nästa vecka.

Joachim går en avancerad militär utbildning och har tagit med sig familjen under tiden. Prinsessan Marie är själv fransyska.

Nikolai behöver kunna försörja sig. Hans position i det danska kungahuset ger honom ingen rätt till årligt apanage.

Har sambo i Köpenhamn

Han fick först en liten lägenhet på det kungliga slottet Amalienborg som farmor drottning Margrethe hade fixat till honom.

Men direkt efter nyår flyttade han. Nu äger Nikolai en lägenhet på 70 kvadrat i centrala Köpenhamn.

Sedan i somras uppges Nikolai vara sambo med jämnåriga flickvännen Benedikte Thoustrup, som han träffade när de båda gick på internatskolan Herlufsholm.

Om hon har flyttat in den kungliga lägenheten så har detta i vart fall inte bekräftats officiellt. Benedikte går också på Copenhagen Business School.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!