Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mobbade Fanny fick stöd av mc-kortege

208 mc-åkare körde genom Ängelholm under lördagen för att stödja mobbade Fanny, 19. Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild
"Det är ju första gången jag åker hoj. Men det var en otroligt häftig upplevelse". Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild
Vi ville ge vårt stöd, säger Mari Brynbo från organisationens sida. Vi kände att det var viktigt att både Fanny och andra som har den aktuella sjukdomen blir uppmärksammade på ett positivt sätt. Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild
"Det är helt sjukt att så många ställer upp på mig", säger Fanny Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild
Den stora kortegen blev närmare en kilometer lång med motorcyklar och allt. Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild
"Jag vill hjälpa andra som har det svårt i livet. Jag brinner verkligen för det". Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild
Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild
För första gången i livet satte sig 19-åriga Fanny Fallesen på bönpallen och åkte med i den långa kortegen. Målet var att ge uppmärksamhet åt och samla in pengar till den neurologiska sjukdomen hon är drabbad av. Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild
. 19-åriga Jenny Fallesen från Ängelholm föddes med en neurologisk sjukdom som gör att hon bryter benen i kroppen oerhört lätt. Men hennes omgivning har alltid haft svårt att förstå och i stället mobbat henne för handikappet. På lördagen ordnade flera hundra mc-förare en kortege till Jennys ära i Ängelholm. Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild
Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild
1 / 11

Efter att ha blivit mobbad i stort sett hela livet hade 19-åriga Fanny Fallesen från Ängelholm en dröm.

Hon ville visa världen att hon trots handikappet är en alldeles vanlig tjej. Och hon ville samla in pengar till andra som också är drabbade av neurologiska sjukdomar.

På lördagen ställde uppåt tvåhundra motorcykelförare upp och ordnade kortege genom staden för att uppmärksamma Fannys behjärtansvärda kamp.

Det var ett öronbedövande vrål som hördes när flera hundra motorcyklar gav sig i väg i kortege in mot Ängelholm. På motorcykeln längst fram satt 19-åriga Fanny Fallesen och höll hårt i bönpallen.

– Det är ju första gången jag åker hoj. Men det var en otroligt häftig upplevelse, säger hon.

Kvällsposten har tidigare berättat om Fanny och hennes neurologiska sjukdom. Den utvecklar hela tiden godartade tumörer längs nervrötter och nervstammar och gör skelettet skört som porslin.

Den ärftliga sjukdomen har lett till att Fanny brutit benet ett 30-tal gånger och har haft svårt att hänga med i andras takt. Benet ser dessutom annorlunda ut med oregelbundenheter som inte ett vanligt ben har.

Sparkade bort kryckan

Sjukdomen och utseendet har gjort att Fanny utsatts har för mobbning under hela skoltiden och in i vuxenlivet.

– De säger att jag äcklar dem och att jag borde stanna inne och inte visa mig med det fula benet. Man har kallat mig cp-unge och sparkat undan kryckan för mig.

Fanny fick åka med i mc-kortegen.

Enligt Fanny har det till och med funnits lärare som sagt elaka saker och ifrågasatt hennes handikapp.

Till sist rann bägaren över. Fanny bestämde sig för att slå tillbaka och berätta hur ont det gjorde i själen med alla otäcka tillmälen. Det var då motorcykelorganisationen "Bikers mot mobbning" kom in i bilden.

– Vi ville ge vårt stöd, säger Mari Brynbo från organisationens sida. Vi kände att det var viktigt att både Fanny och andra som har den aktuella sjukdomen blir uppmärksammade på ett positivt sätt.

208 ekipage

När mc-organisationen på lördagen arrangerade en manifestation med insamling för Neurofibromatosförbundet, NF, hoppades man på ett 50-tal motorcyklar i kortegen.

Men det kom fyra gånger så många - sammanlagt 208 ekipage.

Fannys mamma Linda Fallesen kunde inte hålla tillbaka tårarna när hon stod vid sidan av och tittade på allt stöd som bara rullade fram över parkeringen.

Den stora kortegen blev närmare en kilometer lång med motorcyklar och allt. Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild

– Det är tufft att vara sjuk och det är hårt att se sitt barn lida. Men det är ännu värre att veta hur Fanny blivit bemött under de här åren, säger hon.

Enligt mamma Linda har Fanny varit jättesjuk de senaste fem åren. Hon har protes i bäckenet och en konstgjord höftkula. Det är oklart om hon får behålla benet överhuvudtaget.

En kilometer lång

Men Fanny själv drog ändå på sig bästa leendet den här dagen och fick på sig en hjälm. Därefter tog hon sig upp på banpallen till Ulrik Brynmos Yamaha Midnight Star.

Den stora kortegen blev närmare en kilometer lång med motorcyklar och allt avslutades inne i centrala Ängelholm där deltagarna gick runt och samlade in pengar till NF-förbundet.

Vi ville ge vårt stöd, säger Mari Brynbo från organisationens sida. Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild

– Det är helt sjukt att så många ställer upp på mig, säger Fanny själv.

Vill hjälpa andra

Vad säger du till alla dem som mobbat dig under så lång tid?

– Jag hoppas de en dag kan komma till insikt om att det de gjorde var fel. Vet man inte hela bakgrunden är det bättre att hålla tyst.

Fanny går i dag sista året på gymnasiet. I framtiden vill hon utbilda sig till specialistsjuksköterska.

– Jag vill hjälpa andra som har det svårt i livet. Jag brinner verkligen för det, säger hon.

Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar!​