Misstänkte pedofilen klär ut sig som Jokern

En 21-årig man sitter häktad misstänkt för att ha våldtagit en femårig flicka på den förskola i Högsby kommun där han gjorde praktik. Nu har ytterligare åtta anmälningar gjorts mot mannen.

I fredags greps han misstänkt för att ha våldtagit en femårig ficka på förskolan där han gjorde praktik.

Nu har sammanlagt nio anmälningar om liknande brott gjorts mot 21-åringen från Småland.

Den misstänkte pedofilen har ett stort teaterintresse och har flera gånger uppträtt i olika utklädnader - bland annat som serietidningsskurken Jokern.

Han har själv skrivit på ett nätforum att han inte vågar vara sig själv och att han trivs bäst på teatern.

I fredags morse greps 21-åringen misstänkt för att ha våldtagit en femårig flicka. Flickan gick på den förskola i Högsby kommun i Småland där mannen gjort praktik i runt två månader.

I samband med att föräldrarna informerades om gripandet i fredags kom ytterligare en anmälan in till polisen. Och i går framgick det att utredningen växt i omfattning.

"Varje förälders mardröm"

Polisen skickade ut ett pressmeddelande där man meddelade att mannen nu misstänktes för sammanlagt nio sexuella övergrepp mor barn. Sju av barnen går på förskolan där mannen gjort praktik och två av barnen ska han ha träffat på annat håll.

- Det här är varje förälders mardröm. Förutom hemmet är förskolan den plats där barnen vistas mest. Om de inte kan vara trygga där, var är de trygga då? säger åklagare Linda Caneus, som är förundersökningsledare, i pressmeddelandet.

Åklagaren har avböjt att ytterligare kommentera fallet.

Enligt polisen rubriceras de nio olika brotten som bland annat grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn.

- Det yngsta barnet är inte fyllda två år och det äldsta är sex år gammalt. Det handlar om barn av båda könen, säger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig vid polismyndigheten i Kalmar län.

I måndags häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för ett fall av grov våldtäkt mot barn som ska ha skett den 3 april i år.

Har inte straffats tidigare

21-åringen har erkänt det första brottet.

Mannens advokat Anders Schierenbeck vill inte berätta hur hans klient ställer sig till de övriga brottsanklagelserna.

- Jag kan inte uttala mig på grund av förundersökningssekretess, säger han.

Den 21-årige mannen var inskriven på Arbetsförmedlingen innan han fick praktikplatsen på förskolan. Han är tidigare ostraffad.

Han har haft ett stort teaterintresse och har länge varit med i en teatergrupp i Småland. I lokaltidningarna nämns han i flera gamla artiklar som har med olika uppträdanden att göra.

Spelar teater

Han skriver själv om sin hobby på ett nätforum. Han skriver att han inte vågar vara sig själv och att han - likt en docka - är gjord för att stå på scen.

Han fortsätter att skriva att han känner sig ensam när han inte är på teatern men frågar sig om han kan bli tagen på allvar om han alltid spelar.

21-åringen skriver också att han "likt ett barn" brukar prata med dockor som han har gjort själv.

Förra året uppträdde han utklädd till Jokern från "Batman"-filmerna på ett event.

- Han kom hit som en vanlig besökare och ställde upp i en tävling. Jag vet inte vem det är och vi tar totalt avstånd från det han är misstänkt för, säger en av arrangörerna till evenemanget.

"En störd ung person"

21-åringen har även spelat in en film där han gestaltar just Jokern. Filmen har han lagt upp på sin egen Youtubekanal.

- Det förefaller vara en störd ung person som också har en aggressivitet i sig som han kanske lever ut på det här sättet på Youtube, säger Börje Svensson, psykoterapeut som arbetat mycket med pedofiler och deras offer, om filmen.

Misstankarna mot mannen

21-åringen misstänks för sammanlagt nio fall av sexuella övergrepp mot barn. Enligt polisen ser utredningsläget "bra ut".

Mannen sitter sedan i måndags häktad misstänkt för ett fall av grov våldtäkt mot barn.

Efter att det första misstänkta övergreppet blev känt har polisen fått in flera anmälningar mot mannen. Nu utreds mannen för sammanlagt nio misstänkta övergrepp mot barn.

Praktikplatsen

21-åringen gjorde praktik på en förskola i Högsby kommun. Enligt förskolechefen hade han haft praktiken i två månader när han greps i fredags.

Personalen chockades när det stod klart vad mannen misstänks för

- Faktum är att han gjorde ett jättebra jobb och var väldigt omtyckt av barnen, har förskolechefen tidigare sagt.

I fredags höll förskolan ett informationsmöte med föräldrarna och i lördags hade de ett möte med kommunens krisgrupp.

Teaterintresset

Mannen har ett stort teaterintresse. Han har länge spelat med i en teatergrupp. Så sent som i somras intervjuades han i lokaltidningen i samband med att han deltog i en stadsfestival i Småland.

21-åringen har också skrivit själv om sitt teaterintresse. På ett nätforum skriver han att han känner sig ensam när han inte är på teatern och att han är gjord för att stå på scen och underhålla.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!