Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkte pedofilen får stanna kvar i häktet

Den misstänkte 21-åringen får stanna kvar i häktet. Åtalstiden har förlängts till den 11 juni.

Den 21-åring förskolepraktikanten i Högsby som misstänks ha förgripit sig på flera förskolebarn får stanna i häktet.

Enligt polisen krävs ytterligare arbete med den omfattande utredningen och åklagaren har nu begärt förlängd åtalstid.

Tidigast den 11 juni kommer åklagaren att kunna väcka åtal.

Den 21-årige förskolepraktikanten greps i början av april misstänkt för grov våldtäkt mot en femårig flicka och häktades kort därefter.

Men utredningen började snart att växa och 21-åringen är i nuläget misstänkt för övergrepp mot totalt 17 barn mellan 2 och 6 år. Alla barn utom två ska 21-åringen ha kommit i kontakt med under sin praktik i Högsby kommun och flera av övergreppen rubriceras som grov våldtäkt mot barn.

I förra veckan delgavs 21-åringen dessutom misstanke för ytterligare brott. Efter att polisens IT-brottssektionen granskat innehållet på 21-åringen dator och mobiltelefon är han även misstänkt för barnpornografibrott, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och kränkande fotografering.

Polisen har bland annat hittat bilder som 21-åringen själv tagit i samband med övergreppen.

Erkänt brott

Under tisdagen begärde åklagaren Linda Caneus förlängd åtalstid eftersom utredningen ännu inte är färdig, skriver polismyndigheten i Kalmar i ett pressmeddelande. De nya brottsmisstankarna kräver ytterligare utredning, enligt polisen.

Eftersom 21-åringen gått med på att sitta fortsatt häktad kommer ingen omhäktningsförhandling att hållas. Åklagaren har nu i stället fram till den 11 juni på sig att väcka åtal eller begära förlängd åtalstid.

Vid den senaste häktningsförhandlingen som hölls den 23 april erkände 21-åringen övergrepp mot åtta barn, men ansåg inte att de skulle bedömas som grova.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!