Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pappans WoW-inlägg när dottern kämpade för sitt liv

Foto: Jens Christian

I Kristianstads tingsrätt pågår rättegången mot det unga paret som misstänks ha orsakat sin fem veckor gamla dotter död.

Enligt åklagaren började de misshandla dottern redan dagarna efter att hon föddes.

Knappt fem veckor gammal dog flickan på sjukhuset i Lund.

I polisens förundersökning avslöjas att den brottsmisstänkte pappan skickade en uppdatering i ett World of Warcraft-forum och bad om medlemmarnas böner och sympatier från sjukhuset - samtidigt som dottern kämpade för sitt liv intill.

Föräldraparet ha åtalats för grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott. Rättegången inleddes i veckan och under fredagen hördes den den brottsmisstänkte mamman.

När flickan akut fördes till sjukhus den 9 september förra året hade hon omfattande skador. Enligt åtalet hade flickan bland annat minst tjugo revbensfrakturer, enligt sjukvårdspersonal var flickans bröstkorg så instabil att hon kändes "sönder" när hon lyftes. 

Flickans skador var så omfattande att hennes liv inte gick att rädda. Föräldrarna greps på sjukhuset, misstänkta för att ha orsakat sin dotters död.

Postade på WoW-forum

Redan på sjukhuset, den 9 september förra året, klockan 12.58, postade den då 23-åriga mamman ett inlägg på Facebook. Hon berättar att hon och den 21-årige pappans en månad gamla flicka tidigare under dagen fått andningsstopp och körts till sjukhuset. Enligt inlägget slutade flickan andas och hennes hjärta stannade hemma i parets lägenhet.

Verkligheten var en annan, enligt åklagaren.

Enligt åklagaren har de två, gemensamt och i samförstånd, misshandlat sin dotter. Det ska ha börjat redan då flickan var några dagar gammal. 

– Jag menar att det har hänt vid ett flertal tillfällen under den angivna tiden. Båda har varit involverade, säger vice chefsåklagare Eva Norberg som nu åtalad föräldrarna för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död. 

Åklagarens arbete försvåras av att föräldrarna skyller på varandra. Polisens utredning är omfattande och består av flera tusen sidors utredningsmaterial. 

Mejlade polisen

I materialet avslöjas att även pappan postade ett inlägg när paret kommit till sjukhuset i Lund med sin dotter.

Inlägget postades i en grupp för fans av onlinerollspelet World of Warcraft, ett av pappans stora intressen. I inlägget ber mannen om sympatier från andra World of Warcraft-fans.

Tre dagar efter att inlägget postas får polisen i Region syd ett mejl. Avsändaren är en person som sett inlägger på World of Warcraft-sidan. Avsändaren har förstått att föräldraparet misstänks för att ha orsakat barnets död och vill nu informera polisen om att pappan genom sitt inlägg presenterat en helt annan bild av händelseförloppet.

Båda föräldrarna nekar till brott. Rättegången mot de två fortsätter nästa vecka.


Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!