Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkte mördarens syster: Svårt att tro det

Den 33-årige mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord i två fall.

LJUNGSBRO. Den 33-årige mannen misstänks för att ha mördat en 15-årig pojke och en 57-årig kvinna i Ljungsbro utanför Linköping.

Nu berättar en yngre syster till den misstänkte gärningsmannen om sin bild av 33-åringen - och hans mentala hälsa.

– Det sista jag hörde var att han trivdes bra och att det var bra att byta miljö, säger systern.

Den 33-årige mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord i två fall. Händelsen, natten mot lördagen - är ett drama och ett trauma för alla innevånare i samhället Ljungsbro.

Här var även den misstänkte gärningsmannen bosatt sedan ett antal månader tillbaka efter att ha flyttat norrut från en kommun i Skåne.

Expressen.se har varit i kontakt med en yngre syster till den misstänkte dubbelmördaren.

– Det sista jag hörde trivdes bra i Linköping, han tyckte det var bra att byta miljö. Vi hade en ganska bra relation. När vi talades vi senast uppfattade jag honom som glad, säger systern som beskriver stämningen i familjen som chockartad:

– Det är skitjobbigt, man är lite chockad. Det är tråkigt och jobbigt, det svårt att tro att det som har hänt har hänt, om det är så.

På psykiatrisk klinik

Just nu befinner sig den misstänkte mannen på en psykiatrisk klinik - men gärningsmannens syster har inte haft någon vetskap om mannens mentala problem.

– Det är klart man har problem i livet men det är ingenting som gör att man blir sjuk i huvudet för det. Jag har inte hört talas om sådana här problem tidigare.

Hon fortsätter:

– Vi har givetvis pratat mycket inom familjen. Det är klart. Man får ju nyheterna till sig och man är långt ifrån varandra så man försöker stötta och prata med varandra. Det här är ingen rolig situation.

Den misstänkte 33-årige dubbelmördaren har ett kriminellt förflutet. Han finns under 15 avsnitt i belastningsregistret och de flesta brotten gäller våldsbrott mot hans tidigare partner, som han även har barn med.

I november 2011 dömdes han till fängelse i 6 månader för olaga hot, grov fridskränkning, olaga hot och narkotikabrott. Målsäganden var hans tidigare partner och deras gemensamma barn.

Enligt vänner till 33-åringen lämnade han Skåne för att starta ett nytt liv i Linköping.

– Jag hade kontakt med honom i förra veckan. Då skrev han att allt var bra. Det här är obegripligt, säger ungdomsvännen Iman Mirbloki, 33.

Han lärde känna 33-åringen i slutet av 1990-talet. Det som senare blev en vänskap började med en kontrovers om en mobiltelefon.

– Men det löste sig och vi blev efterhand vänner, säger Iman Mirbloki.

Han, 33-åringen och flera andra umgicks och träffades hemma hos varandra men också ute på stan.

Blev aggressiv

Ibland uppstod bråk och 33-åringen kunde bli aggressiv när han till exempel druckit alkohol.

– Men han var annorlunda på ett sätt. Även om han snabbt kunde bli arg så kunde han till skillnad från många andra sluta när han väl vunnit ett bråk. Jag såg honom aldrig fortsätta slå eller sparka på den som låg ned, säger Iman.

– Han tvekade heller inte att ingripa i bråk när det gick över styr.

Det var också det rykte som 33-åringen hade i Skåne.

– Han var ingen som man skulle bråka med, konstaterar Iman.

Men att 33-åringen skulle begå mord, och ett dubbelmord - det stämmer ändå inte med den bild som Iman men också flera av hans bekanta har av 33-åringen.

– Det är faktiskt obegripligt. Vi förstår inte hur det här kunnat hända om det nu är han som har gjort det här, säger Iman.

33-åringen är känd inte bara bland sina vänner utan även bland musiker. Han var under flera år med aktiv inom musiken och blev under en tid uppmärksammad.

– Det gick bra för honom. Han var duktig som musiker, säger Iman.

Under några år tappade de kontakten. Men de återupptog den nyligen. Iman fick då veta att 33-åringen lämnat Skåne och flyttat till Linköping för ett nytt liv.

– Vi hade kontakt så sent som i förra veckan på Facebook och han skrev att han hade det bra nu, säger Iman.

Den misstänkte dubbelmördaren har förhörts under söndagen och nekar till brott.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!