Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkte dubbelmördaren ska genomgå psykundersökning

Generellt handlar det om att ta reda på vilket mående han har, säger åklagare Lars Morand.Foto: JOHAN NILSSON/TT
Mannen som häktats blev anhållen i sin frånvaro den 4 november och togs av polis strax efter kl 8 på morgonen dagen därpå.Foto: JOHAN NILSSON/TT

Mannen i 80-årsåldern som misstänks för morden på Kjell och Grazyna i Arlöv ska genomgå en liten psykiatrisk undersökning. 

Tingsrätten misstänker att mannen led av en allvarlig psykisk störning när dådet utfördes, det skriver Sydsvenskan

Pensionerade barnläkaren Grazyna, 79, och hennes make Kjell, 74, hittades mördade i sin lägenhet den 6 oktober. 

I förra veckan häktades en man i 80-årsåldern, misstänkt för morden. Det finns ”någon form av bekantskap” mellan paret och den häktade mannen, enligt åklagaren.

Nu misstänker tingsrätten att han led av en allvarlig psykisk störning när det misstänkta brottet begicks. Och därför ska han genomgå en liten psykiatrisk undersökning. 

– Det är inte ovanligt, utan ganska vanligt. Generellt handlar det om att ta reda på vilket mående han har. Vad det finns för historik och om det har funnits behandlingar. Det är en personutredning på det temat. Man tittar på livsomständigheter, behandling och livsföring, säger åklagare Lars Morand till Sydsvenskan

Kjell, 74, och Grazyna, 79, hittades mördade i sitt hem. Foto: Privat

Hade varit gifta i över 40 år

Grazyna, 79, och hennes make Kjell, 74, hade bott i lägenheten i cirka ett år efter att ha sålt sitt hus i Arlöv. Paret hade varit gifta i över 40 år. 

Mannen som häktats blev anhållen i sin frånvaro den 4 november och togs av polis strax efter kl 8 på morgonen dagen därpå. Av handlingar som Kvällsposten tagit del av framgår att mannen ofta har vistats i närheten av parets bostad.

– Det är sedvanligt bra genomfört polisarbete som ligger bakom genombrottet i mordutredningen, sa kammaråklagare Lars Morand när det blev känt att mannen anhållits.

Den häktade mannen nekar till brott. 

Ladda ner KvP:s nyhetsapp.