Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkta våldtäkter på köpcenter i Malmö

Emporia. Foto: Lasse Svensson

Två flickor, 13 och 14 år gamla, ska vid olika tillfällen ha blivit våldtagna på köpcentrumet Emporia i Malmö. Våldtäkterna ska ha skett under sommarlovet, i juni och juli.

En 17-årig pojke sitter häktad misstänkt för båda våldtäkterna.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt och beklagligt om det har inträffat. Vi har jobbat väldigt mycket med ungdomar som är här och jag tycker inte att vi haft några stora problem, säger Fredrik Ekelund, Center manager på Emporia.

De två flickorna ska, vid två separata tillfällen, ha lurats i väg, hållits frihetsberövade och våldtagits av 17-åringen, rapporterar Sydsvenskan.

– Våldtäkterna har hänt nu under sommarlovet och ska ha skett inne på Emporia, säger åklagaren Tanja Johansson till tidningen.

Den 17-årige pojken begärdes under fredagen häktad misstänkt för våldtäkterna. Åklagare Tanja Johansson är förtegen om omständigheterna till de misstänkta övergreppen.

– Det är ett känsligt ärende och jag kommer försöka få fallet att hållas bakom stängda dörrar, säger hon till Sydsvenskan.

"Tragiskt"

Köpcentret Emporia öppnade i oktober 2012 och är ett av Malmös största köpcenter. Fredrik Ekelund är Center manager på Emporia.

– Det är inga uppgifter jag har fått ta del av. Men är det så så är det tragiskt.

Enligt honom har man olika typer av bevakning i centret, men man kan inte ha koll överallt.

– Det är en stor samlingsplats. Emporia är en stor byggnad dit allmänheten har tillträde. Men här finns många utrymmen som toaletter och så som vi inte kan kontrollera.

Under åren har just grupper av unga varit i särskild fokus för säkerhetsarbetet på Emporia. Resultatet är enligt Fredrik Eklund att större problem har kunnat undvikas.

– Vi har rutinerade vakter som känner till de som uppehåller sig här. Vi har jobbat mycket med att inte få problem med stora ungdomsgäng inne i köpcentret.