Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkta våldsparet poserar – med sitt offer

Här poserar de misstänkta med ett av offren. ”Man har väl haft roligt på hans bekostnad”, säger kvinnan i förhör. Foto: Polisen
Flera av bilderna på de misstänkta och den utsatte mannen har ett snapchat-filter. Foto: Polisen

Här poserar det misstänkta våldsparet med sitt offer.

Enligt åklagaren har de spärrat in honom, slagit honom, stoppat en strumpa i hans mun – och tvingat i honom knark.

Nu misstänks paret för en rad våldsbrott.

– Det finns droger med i bilden, säger mannens advokat Carl Hofvendahl.

Den 32-åriga kvinnan och 35-årige mannen greps i mitten av juli och har suttit häktade sedan dess. Under tiden har misstankar om en rad olika våldsbrott rullats upp – där en man i 30-årsåldern ska ha blivit det första offret.

Det var den 1 juli som mannen och kvinnan åkte till en lägenhet i Helsingborg. Där träffade de en man som var bekant med kvinnan – och som enligt henne var skyldig henne pengar.

Bråk bröt ut.

Men åsikterna om vad som egentligen hände i lägenheten går isär.

Åklagare: Spärrade in mannen i lägenhet

Enligt åklagaren spärrade paret in mannen, tejpade honom runt handlederna och i ansiktet. Sedan ska han bland annat ha fått en strumpa i munnen och tvingats ta narkotikatabletter.

”XX har under hela händelseförloppet varit inspärrad i aktuell lägenhet. XX har vidare blivit slagen upprepade gånger mot ansikte och kropp, sparkad/stampad mot överkroppen samt skrapats med en kniv/naglar mot halsen vilket åsamkat honom smärta, ömhet och sårskador”, skriver åklagaren i åtalet.

Sedan ska paret ha försökt pressa mannen på totalt 150 000 kronor. Kvinnan skjutsade honom till en bank för att han skulle ta ut pengar, enligt åtalet.

Mannen själv berättar i förhör att han blev instängd på toaletten kvällen den 1 juli, och att han vaknade till ordentligt först vid 11-12-tiden dagen därpå. 

Då ska han ha saknat sitt bankkort och en klocka.

Efteråt kom kreditupplysningar från flera håll, enligt mannen, så han tror att paret försökte ta lån i hans namn.

Misstänks för människorov

Mannen och kvinnan står nu åtalade misstänkta för människorov och försök till utpressning. Mannen i paret åtalas även för grov stöld.

Båda två förnekar brott.

Den 32-åriga kvinnan säger i förhör att den utsatte mannen ”är en pundare”, som för några år sedan blev skyldig henne lite över 20 000 kronor.

– Och det är ingen situation man glömmer för det kunde gått väldigt illa för mig. Han blåste mig rakt av. 

Bråket i lägenheten ska ha med pengarna att göra, men kvinnan säger vidare:

– Jag har absolut inte sagt jag ska döda honom. Jag har inte hotat honom med kniv, alltså, ingenting av detta stämmer nästan.

Åtalade för flera brott i Helsingborg

Misstankarna tar dock inte slut där.

Bara några dagar senare, den 5 juli, ska paret ha gett sig på en kvinna i en annan lägenhet i Helsingborg. Enligt åklagaren har de sprejat henne med pepparsprej, tagit stryptag på henne, slagit och sparkat omkull henne och sedan fortsatt misshandeln med ett metallrör.

Nästa dag misstänks de ha misshandlat en vän till den överfallna kvinnan genom att slå honom i huvudet med ett fälgkors i huvudet och hugga honom med en skruvmejsel.

Under tisdagen inleds rättegången mot paret. Förutom människorov och försök till utpressning står de åtalade för två fall av grov misshandel.

Åklagaren Malin Granström säger till Helsingborgs Dagblad:

– Det är svårt att säga något bestämt om bakgrunden och motiven till brotten. De inblandade är inte överens om det.

Advokaten: Baktalar varandra

Enligt HD har ett fjärde offer i förhör berättat om ytterligare en misshandel. Där är även en 37-årig man, vän till paret, misstänkt.

Advokat Carl Hofvendahl företräder den 35-årige mannen, som har erkänt misshandel i två fall men nekar till övriga brott.

Enligt advokaten har hans klient tidigare haft ett förhållande med den 32-åriga kvinnan, och på så sätt kommit i kontakt med övriga.

– Det här är fråga om ett persongalleri av helsingborgare som rör sig i missbrukarkretsar. Alla känner alla, alla har intresse av att baktala varandra och det finns droger med i bilden.

Kvinnans advokat Ebba Bonair säger:

– Alla har varit påverkade i någon grad vilket innebär att saker i efterhand lätt kanske blåser upp till något större än vad det har varit.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!