Polisen sökte de misstänkta kidnapparna på flera platser i Skåne, bland annat vid Öresundsbron. Foto: Mikael NilssonPolisen sökte de misstänkta kidnapparna på flera platser i Skåne, bland annat vid Öresundsbron. Foto: Mikael Nilsson
Polisen sökte de misstänkta kidnapparna på flera platser i Skåne, bland annat vid Öresundsbron. Foto: Mikael Nilsson
Två män som tidigare anhållits misstänkta för människorov har nu släppts på fri fot. Foto: Mikael NilssonTvå män som tidigare anhållits misstänkta för människorov har nu släppts på fri fot. Foto: Mikael Nilsson
Två män som tidigare anhållits misstänkta för människorov har nu släppts på fri fot. Foto: Mikael Nilsson

Misstänkta kidnappare har släppts på fri fot

Publicerad

Två män har tidigare anhållits för misstänkt människorov av en 15-årig flicka i Karlskrona. Nu har båda släppts på fri fot.

– Vi har många frågetecken att reda ut, säger Robert Loeffel, presschef på polisregion Syd till SVT nyheter Blekinge.

Det var i tisdags som en 15-årig flicka försvann från sin skola i Karlskrona under en rast. Föräldrarna anmälde senare flickan försvunnen och polisen inledde ett stort sökpådrag. Läget var extra kritiskt eftersom det verkade det som att flickan var på väg över landsgränsen, mot Köpenhamn.

 

LÄS MER: Stor polisinsats efter kidnappning 

 

På kvällen hittades hon oskadd men av okänd anledning inlåst på en tågtoalett i Landskrona. Under förhör med den kidnappade flickan pekades två män ut som inblandade i bortrövandet.

Fortfarande aktuella i utredningen

På onsdagen överlämnade en av männen, en 38-åring, sig till polisen. Sökningen efter den andra mannen fortsatte och under onsdagskvällen kunde den andra mannen gripas och anhållas, det rapporterar P4 Blekinge. Båda männen fördes till Karlskrona.

 

LÄS MER: Misstänkt kidnappare har överlämnat sig själv  

 

Nu har de två anhållna männen släppts fria.

– Anledningen är nya uppgifter i utredningen som gör att misstankarna mot de båda männen har försvagats, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT Nyheter Blekinge.

Männen som släpptes strax före klockan nio på torsdagsmorgonen, är fortfarande inte uteslutna ur utredningen men inga andra misstänkta finns än så länge.

 – Men förundersökningen fortgår för att klarlägga vad som egentligen inträffat vid den här händelsen. Vi har många frågetecken kvar att utreda, säger Robert Loeffel till tv-kanalen.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.                

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag