Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lämnade landet – misstänkt våldtäktsman häktad

37-åringen filmades av övervakningskameror både före och efter våldtäkten. Foto: Polisen

Den 37-årige mannen som är asylsökande har gripits i Finland efter att ha sökt asyl där, skriver Sydsvenskan. Mannen blev misstänkt efter att polisen offentliggjort övervakningsfilmer. Han har nu utlämnats till Sverige.

37-åringen förhördes i dag på eftermiddagen.

Kammaråklagare Mårten Alvinsson uppger för tidningen att 37-åringen anhållits och sitter i arresten på rättscentrum i Malmö. Han blev misstänkt efter att polis sökt upp honom på Migrationsverket i Malmö och tog hans DNA.

Då valde mannen att lämna Sverige och söka asyl i ett Finland.

LÄS MER: Utpekad våldtäktsman släpptes – lämnade landet 

– När han får en försvarare under dagen kommer han att förhöras, före det vill jag inte säga något om hans inställning till misstankarna, säger  Mårten Alvinsson till tidningen.

Våldtäkten inträffade den 7 november intill en hundrastplats på Södra Skolgatan vid Möllevångstorget. 

Filmer gav tips

Filmerna från övervakningskameror bidrog till att mannen blev misstänkt.

– Vi är säkra på att det är den här personen vi söker. Ingen annan person som fanns på platsen har betett sig på det sätt som han gör och som offret beskrivit. sa kriminalkommissarie Lennart Bergergård till Kvällsposten i samband med att filmen släpptes.

37-åringen blev senare efterlyst och greps i Finland efter att åklagaren gått ut med en nordisk arresteringsorder. 37-åringen  utlämnades till Sverige den 10 januari.

Under eftermiddagen fick han försvarsadvokat och förhördes under eftermiddagen. Det är okänt vilken inställning 37-åringen har till brottsmisstanken.

– Det kommer i så fall framgå om åklagaren begär honom häktad. Fram tills dess har jag ingen kommentar, säger advokaten Carl Hofvendahl som är 37-åringens ombud.

Häktas för våldtäkten

Under måndagen fattade domare i Malmö Tingsrätt beslut om att häkta 37-åringen på sannolika skäl misstänkt, skriver SVT Skåne. 

Nu har åklagaren två veckor på sig att fatta beslut att åtal ska väckas.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!