Misstänkt våldtäkt – på flicka under 15 år

Publicerad

Polisen misstänker att en flicka under 15 år har blivit utsatt för grov våldtäkt.

Våldtäkten ska ha skett under helgen men polisen är mycket förtegen om omständigheterna.

– Det är så himla känsliga de här ärendena, om minsta lilla fel hamnar ute i media så kan utredningen förstöras, säger Nils Norling, presstalesperson för polisen i Malmö. 

Under onsdagen fick polisen in en anmälan om att en flicka under 15 år blivit utsatt för en våldtäkt föregående helg. Våldtäkten rubriceras som grov, varför vill polisen inte gå ut med på grund av att det betraktas som ett känsligt ärende.

Våldtäkten ska ha skett inomhus på dagtid någon gång under helgen 20 till 21 januari. Polisen ser inga kopplingar mellan tidigare fall.

– Vi ser inga likheter med de våldtäkter som skett den senaste tiden i Malmö, säger Nils Norling.

Ingen gripen

Enligt polisen finns ingen namngiven misstänkt gärningsman och ingen har därför gripits. Polisen arbetar dock vidare med fallet under torsdagen, bland annat genom att höra flickan.

– Vi ska även undersöka om det finns eventuella vittnen som kan ha sett det här.

Har flickan kommit till fysisk skada?

– Det verkar inte som det, säger Nils Norling.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag