Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt smitta var inte coronavirus

Lunds universitetssjukhus.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ett misstänkt fall av coronavirus i Svalöv har avfärdats.

– Det gjordes aldrig någon provtagning, misstanken kunde avskrivas i ett tidigt stadium, säger Magnus Aspegren, pressansvarig på Skånes universitetssjukhus, till SVT Skåne.

Under torsdagen kom en person in på vårdcentralen i Svalöv. Personen uppvisade symptom som gjorde att man till en början misstänkte att denne kunde bära på coronavirus. 

Patienten skickades vidare till Skånes universitetssjukhus i Lund. Samtidigt spärrades det väntrum där personen uppehållit sig av. Vårdcentralen kunde dock hålla öppet.

Planen var att, enligt gängse rutiner, ta prov på patienten och sedan avvaktade till resultaten på dessa prov meddelades under fredagen.

Men efter att patienten undersökts i Lund kunde det konstateras att personen inte hade rätt symptom för att utgöra ett misstänkt fall.

– Det gjordes aldrig någon provtagning, misstanken kunde avskrivas i ett tidigt stadium eftersom patienten vid närmare undersökning inte uppfyllde kriterierna för misstänkt coronavirus, säger Magnus Aspegren till SVT Skåne.

Fallet i Svalöv var det tredje i Skåne. Även de båda tidigare misstänkta fallen, båda i Malmö, visade sig efter provtagning inte vara coronavirus.