När polisen anlände till platsen var ingen av de som misstänks ha varit inblandade i bråket kvar. Foto: Fritz SchibliNär polisen anlände till platsen var ingen av de som misstänks ha varit inblandade i bråket kvar. Foto: Fritz Schibli
När polisen anlände till platsen var ingen av de som misstänks ha varit inblandade i bråket kvar. Foto: Fritz Schibli
En vapenhund söker av platsen där det ska ha varit en skottlossning. Foto: Fritz SchibliEn vapenhund söker av platsen där det ska ha varit en skottlossning. Foto: Fritz Schibli
En vapenhund söker av platsen där det ska ha varit en skottlossning. Foto: Fritz Schibli
Polisen lagt ut markörer på marken innanför det område som nu är avspärrat, markörer som vanligtvis används till att markera för fynd av till exempel patronhylsor. Foto: Fritz SchibliPolisen lagt ut markörer på marken innanför det område som nu är avspärrat, markörer som vanligtvis används till att markera för fynd av till exempel patronhylsor. Foto: Fritz Schibli
Polisen lagt ut markörer på marken innanför det område som nu är avspärrat, markörer som vanligtvis används till att markera för fynd av till exempel patronhylsor. Foto: Fritz Schibli
Polisen har spärrat av ett parkeringshus intill platsen där ett trapphus uppgesvvara nedblodat. Foto: Fritz SchibliPolisen har spärrat av ett parkeringshus intill platsen där ett trapphus uppgesvvara nedblodat. Foto: Fritz Schibli
Polisen har spärrat av ett parkeringshus intill platsen där ett trapphus uppgesvvara nedblodat. Foto: Fritz Schibli

37-årig man anhållen efter skottlossningen

Publicerad
Uppdaterad

En skottskadad man fördes till sjukhus efter en skjutning i Hyllie i Malmö på måndagskvällen.

– Några vittnen har hört rop och skrik, säger Calle Persson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Kriminaltekniker kallades ut för att bland annat undersöka blod som hade hittats i ett parkeringshus i närheten.

På tisdagen anhölls en 37-årig man, misstänkt för skjutningen.

Larmet kom klockan 20.58 då flera personer ringde om en skottlossning på Sagas gränd. 

Flera personer skulle ha varit inblandade ett bråk och skott hade hörts. När polisen kom till platsen var dock ingen av de som misstänktes ha varit inblandade i bråket kvar.

"Samstämmiga vittnesuppgifter"

Polisen la ut markörer på marken innanför det område som spärrats av – markörer som vanligtvis används till att markera för fynd av till exempel patronhylsor.

– Vi har hittat flera tomhylsor på platsen. Tekniker är på väg för att göra en undersökning, bekräftar Calle Persson.

Polisen genomförde vittnesförhör på platsen.

– Vi har även några kontroller vi ska genomföra. Kontroll av fordon och personer, säger Calle Persson.

En skadad person hittad

Polisen satte även in en vapenhund för att söka av platsen. Personal placerades också vid akutmottagningen på SUS Malmö

En skadad man hittades i närheten av den plats där bråket ska ha ägt rum.

– Vi kan bekräfta att den mannen har blivit skottskadad. Men jag kan inte säga något om hur många kulor det rör sig om eller var på kroppen han har blivit träffad, säger Calle Persson.

Enligt uppgifter till Kvällsposten ska även ett trapphus i ett parkeringshus intill platsen vara nedblodat.

– Någon har sett blodspår i trapphuset. Det är uppgifter vi fått och vi ska undersöka om det är kopplat till detta, säger Calle Persson.

Hela p-huset spärrades av i väntan på att kriminaltekniker skulle komma till Hyllie.  

Enligt information från Skånes universitetssjukhus i Malmö är den skadade en man i 45-årsåldern. Han har allvarliga skador.

37-årig man anhållen

På tisdagen kommunicerade polisen ut att en 37-årig man har anhållits efter skjutningen. Mannen är misstänkt för grovt vapenbrott, skriver Sydsvenskan.

Mannen är dock inte misstänkt för mordförsök.

– Det finns olika uppgifter om hur många gärningspersoner det varit och hur de lämnat platsen, säger Calle Persson till Sydsvenskan.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag