Polisens teori är att mannen blivit skjuten till döds i lägenheten där han hittades. Foto: MIKAEL NILSSONPolisens teori är att mannen blivit skjuten till döds i lägenheten där han hittades. Foto: MIKAEL NILSSON
Polisens teori är att mannen blivit skjuten till döds i lägenheten där han hittades. Foto: MIKAEL NILSSON
Poliser på plats har ännu inte helt kunnat slå fast att mannan blivit skjuten. Foto: JENS CHRISTIAN / JENS CHRISTIANPoliser på plats har ännu inte helt kunnat slå fast att mannan blivit skjuten. Foto: JENS CHRISTIAN / JENS CHRISTIAN
Poliser på plats har ännu inte helt kunnat slå fast att mannan blivit skjuten. Foto: JENS CHRISTIAN / JENS CHRISTIAN
Området är avspärrat. Foto: JENS CHRISTIANOmrådet är avspärrat. Foto: JENS CHRISTIAN
Området är avspärrat. Foto: JENS CHRISTIAN

Ung man misstänkt mördad – en släppt

Publicerad
Uppdaterad

Polis och ambulans larmades på lördagen till ett bostadsområde söder om Helsingborg efter en misstänkt skottlossning. I en lägenhet hittades en avliden man som polisen misstänker har skjutits till döds.

Två män i 25-årsåldern greps under eftermiddagen, misstänkta för mord. De anhölls senare som skäligen misstänkta för mord. En av dem släpptes på söndagen, uppger P4 Kristianstad.

Polis larmades klockan 12.27 till en lägenhet efter en misstänkt skottlossning. I lägenheten anträffades en livlös person, en man i 20-årsåldern. Larmet kom till polisen från SOS.

–  Första patrullen på plats konstaterade att det fanns en livlös man i lägenheten och backade då ut. Kriminaltekniker kallades till plats, säger Marcus Andersson, inre befäl i Helsingborg.

Mannens anhöriga är underrättade.

LÄS OCKSÅ: Person hittad död i centrala Kristianstad – polisen utreder mord  

Samma brottsplats som fyndplats

Poliser på plats har ännu inte helt kunnat slå fast att mannan blivit skjuten.

– Det är den teori vi har, säger Anna Göransson vid polisens regionala ledningscentral i Malmö.

Likaså arbetar polisen alltså efter att brottet begicks på samma plats som mannen hittades på.

Två män i 25-årsåldern greps under eftermiddagen, misstänkta för mord.Foto: JENS CHRISTIAN

Polisen tekniker gjorde under eftermiddagen en brottsplatsundersökning, och en hundförare kallades också till området. 

– Vi har hund på platsen och tekniker som arbetar på platsen. Vi har även knackat dörr i området och genomfört förhör, säger Anna Göransson.

Poliserna letar bland annat efter tekniska spår som kan visa att skjutvapen använts.

Kriminalteknikerna var klara cirka kl 20.

Två gripna

Under den sena eftermiddagen meddelade polisen att två unga män i 25-årsåldern gripits misstänkta för mord. De greps med ett par timmars mellanrum. 

– Det har hållits ett första förhör med dem och de har delgivits att de är skäligen misstänkta för mord. Ytterligare förhör ska hållas med dem på söndagen när de fått försvarare, säger Marcus Andersson, inre befäl vid Helsingborgspolisen.

På söndagseftermiddagen beslöt jouråklagare att en av de anhållna männen skulle försättas på fri fot.

Han vill inte uppge om den avlidne mannen var folkbokförd på adressen.

– Vi lämnar för närvarande inga sådana uppgifter, säger Marcus Larsson som också är förtegen om var polisen grep två misstänkta.

Polisen planerar även att höra flera personer som hämtas till förhör, men som inte misstänks för brott. 

Det snabba tillslaget, gripandet av de två misstänkta samt att andra tagits in till förhör tyder på att polisen inte bara känner till den här kretsen av personer  utan att man också har detaljerad information om dem sedan tidigare.

Relaterade ämnen
Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag