Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tomhylsor anträffade i park efter skottlossning

En skottlossning ägde på onsdagskvällen rum i en park i Helsingborg.

Polisen upprättade snabbt avspärrningar kring den misstänkta brottsplatsen och har under natten hittat tomhylsor.

– Vi har inte hittat skador på byggnader och det är oklart om skotten var riktade mot någon byggnad eller person, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Flera inringare larmade polisen sent på onsdagskvällen, med anledning av en skjutning i Helsingborg.

– Det inkommer vid 22.48, flera uppringare hade hört skottlossning på platsen. Initialt var det lite oklart, men nu är en brottsplats lokaliserad och avspärrad. Det gäller Furutorpsparken och korsningen Bryggaregatan och Håkan Lundbergs gata, säger Anna Göransson, presstalesperson för polisen i region syd.

Ingen anträffad skadad

Ingen person anträffades skadad på platsen och ingen ska ännu ha sökt vård på sjukhuset för eventuella skottskador. 

– Det har varit någon form av skottlossning, men något blod har inte hittats. Vi kontrollerar med sjukhusen om det kommer in någon skottskadad person, sa Anna Göransson på onsdagskvällen.

Enligt region Skånes presstjänst har inte någon kommit in till sjukhusen med skador under natten mot torsdag.

Polisen har arbetat med att förhöra vittnen och en hundpatrull jobbade på platsen sent på onsdagen. Under natten genomfördes en teknisk undersökning av det avspärrade området och fynden bekräftade uppringarnas uppgifter om skott och höga smällar.

– I samband med den tekniska undersökningen anträffades tomhylsor på platsen men vi har inte hittat skador på byggnader och det är oklart om skotten var riktade mot någon byggnad eller person, säger Calle Persson, presstalesperson på polisens ledningscentral i region syd. 

Polisen har pratat med flera personer, men vittnesuppgifter går isär enligt polisens presstalesperson Calle Persson.

– Observationer har gjorts det är men oklart vilket värde de har i inledningsläget. Det är fordon som setts och lämnat och personer har också lämnat, men om det har med något samband med händelsen är svårt att säga. 

Brottsplatsen har också undersökts med hjälp av vapenhund.

Andra skjutningen på två dagar

Så sent som på tisdagskvällen skedde en skjutning i Helsingborg, då mot en uteservering på Gustav Adolfs torg. Mannen som sköts är enligt Helsingborgs Dagblad 26 år gammal och fördes med livshotande skador in till sjukhus, med en privat bil.

Polisen utesluter inte ett samband mellan de två händelserna, men menar också att det är för tidigt att göra några antaganden.

– Vi kommer utreda om det finns ett samband, det är en viktig del i det hela. Men det är för tidigt att säga, i nuläget har vi inte så mycket att gå på, säger Anna Göransson.På uteserveringen satt det nio ytterligare personer, som enligt Aftonbladet ska ha kastat sig ner på marken och sökt skydd under borden. 

En förundersökning är inledd gällande försök till mord eller dråp, i tio fall. 

– På tisdagskvällen sköt man rakt in på en uteservering på Söder i Helsingborg. På platsen befinner sig tio personer som nu är målsäganden och polisen rubricerar det som tio fall av mordförsök, säger Sven Holgersson, lokalpolisområdeschef i Helsingborg till Kvällsposten. 

Inte känd i kriminella kretsar

Enligt Tommy Lindén, chef för polisens utredningssektion, är den 26-årige mannen inte känd av polisen sedan tidigare. Skjutningen har, såvitt polisen hittills kan se, ingen grund i en kriminell uppgörelse.

– Offret har inte visat någon uttalad ovilja att samarbeta. Han har ju inte gått att höra, säger Tommy Lindén till HD.

Runt 30 poliser arbetar för tillfället med vad som benämns som insamlingsfasen, vilket bland annat kan innebära dörrknackning, förhör och att säkerställa bevis.MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!